Nyheter

Ukrainainsamling: ”Hjälpen har varit oändlig”

Nyheter Roger Josefsson vid Pingstkyrkan i Skillingaryd vill rikta en hälsning till alla kommuninvånare. – Ni är fantastiska, tack för allt ni har ställt upp med!

Det började med ett samtal från Kenneth Skoog till Roger Josefsson. ”Kan du hålla i insamlingen?”

– Det här var i början av kriget och vi kände att en viss organisation behövdes. Jag tänkte direkt att jag ska ställa upp. När jag såg affischen fanns mitt namn redan med som kontaktperson och första insamlingen var redan inom några dagar, berättar Roger och ler. 

Totalt sett har 13 insamlingar gjorts, varav nio stycken under föregående år. Central plats för insamlingen i Skillingaryd har varit Pingstkyrkan dit kommunbor fått lämna det man vill, och kunnat, till krigets offer. 

– Erik Ljungqvist har ställt upp och kört ner alla insamlade säckar till Barnens Oas i Gnosjö, där de har packats om. Som mest hade vi en gång närmare 200 stycken säckar med kläder. Tack alla som har ställt upp och hjälpt till. Vi har skänkt otroligt mycket och totalt sett har 37 lastbilar hjälpsändning gått från Gnosjö till Ukraina. Allt från kläder, hygienartiklar, skor, leksaker, stearinljus i vintras och ja, allt man kan tänkas behöva, menar Roger Josefsson och kommenterar återigen att kommunborna har varit väldigt givmilda och att stor tacksamhet sänds över till alla gåvogivare. 

I Ukraina har hjälpen tagits emot av Pingstunionen som förmedlat vidare inom landet.

Roger Josefsson tackar för all hjälp. Foto: David Alin

Taggar

Dela


1 reaktion på Ukrainainsamling: ”Hjälpen har varit oändlig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *