Nyheter

Ulf gick på minnenas stig…

Nyheter ...och vi i Hagshults församlingshem fick följa med.

Ulf Svenzon  [1/9]

Inger berättade om barninsamlingen  [2/9]

Eftermiddagsfika i Hagshult  [3/9]

Tre kantorer. Ing-Marie, Jan-Erik och Ulf  [4/9]

Eftermiddagsfika i Hagshult  [5/9]

Eftermiddagsfika i Hagshult  [6/9]

Ola Hugosson var på plats i församlingshemmet  [7/9]

Eftermiddagsfika i Hagshult  [8/9]

Ulf berättade om sitt liv  [9/9]

Igår hade vi i Hagshults församlingshem eftermiddagskaffe för alla. Det var många som kände sig manade att komma, det blev fullsatt. Vädret bidrog, en skön höstdag att komma i iväg en stund, få träffa sina medmänniskor i god gemenskap kring borden, dricka kaffe med hembakade äppelkakor.

Som om detta inte vara nog, få sitta och lyssna på vår hedersgäst Ulf Svenzon. På ett intressant och samtidigt lättsamt sätt höll Ulf oss trollbundna när han berättade om sitt liv. Han mindes, att redan vid sju års ålder kände sig manad att bli präst. Trots att musiken var en röd tråd i familjen. Men när han predikat i något år för den inre kretsen, så gled intresset ändå över till musiken. Ulfs livsväg var nu krattad, allt han gjorde gick lätt. Började vikariera som kantor i Skillingaryds församling som 16-åring, fick fast tjänst och arbetade som kantor i Tofteryds pastorat i 38 år. Fick venia (får förrätta gudstjänst)som 25-åring, spela i Storkyrkan i Stockholm, när ordinarie kantorn blev sjuk. Som om inte kantorstjänsten var nog, så  kombinerade Ulf detta med en musiklärartjänst på skolor. Men när tiden som rektor kom, då slutade han med kantorstjänsten. Rektorstjänsten var inte tvåfilig. Ulf varvade sin livsberättelse med att spela på pianot och sjunga några kända sånger.

Jag frågade Ulf om han är lycklig, hans ansikte sken upp och svarade ”Ja det är jag”! Min tysta reflektion är, om man har tur i livet och kan förnimma Guds kallelse, gå den väg Han berett, då går det en väl.

Efter denna gripande livsberättelse, var det dags för den lekamliga spisen. Kaffet och de åtta äppelkakorna intogs under glatt samspråk. Inger Lindström berättade att den frivilliga gåvan gick till Världens barn och att man kunde köpa en barnbok av Astrid Lindgren som ingår i insamlingen.

Vi som var värdar vill tacka alla er som kom och bidrog till en mycket trevlig stund i församlingshemmet. Dagen inbringade 1 450 kronor till Världens barn.

Text och foto; Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *