Nyheter

Underlättar för tillstånd vid affischering

Nyheter Polisen lämnar tillstånd till valaffischering och nu har kommunstyrelsen beslutat var det är lämpligt i tätorterna, för att underlätta ansökningarna

Arkivfoto från höstens val. Tyvärr kan det se ut så här

För att polisen ska få ett hjälpmedel när tillståndsansökan inkommit har nu kommunen gjort en lista var det är lämpligt att valaffischera.

– Vi har angivit på en karta var det är lämpligt. Personligen tycker jag inte om det här med valaffischer, jag tycker det ska vara en utveckling på det hela, säger Gert Jonsson (M) och nämner att förr åkte politikerna runt i en amazon med högtalare på taket och lämnade sitt budskap.

Oppositionsrådet Kenth Williamsson (S) däremot, han tycker tvärtom.

– Jag vill att man ska ha kvar valaffischeringen. Då vet man att nu är det på gång. Jag tror inte valresultaten skulle vara lätta att hålla uppe om man inte visar sina budskap på valtavlorna, kommenterar Kenth.

I Vaggeryd nämns; Götafors, Slätten, ytan mellan Jönköpingsvägen-Verner Malmstens väg (ej ned mot Fenix), Linnegatan-Östergatan (gräsytan vid rondell), gräsytorna vid Stationsgatan-Storgaran och Nådastigen-Storgatan, ICA-parkeringen, Folkets hus, Idrottsplatsen, Håkan Trulssons väg-Karlavägen. I Hok är det centrum och Lindegatan-Kapellgatan. I Klevshult är det okej vid återvinningsstationen. I Skillingaryd finns Slätten (vid träskulpturen), Sturegatan (vid tunneln under järnvägen), västra sidan av rondell vid norra infarten, Verkstadsgatan-Storgatan. I Byarum får man sätta upp vid återvinningsstationen och korsningen Lagastigen-Krängshultsvägen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *