Nyheter

Underskott för skolskjutsar och vuxenutbildningen

Nyheter Barn och utbildningsnämnden räknade med ett nollresultat för 2019 men det blev ett stort underskott

Arkivbild

Skolskjutsverksamheten i Vaggeryds kommun blev dyrare än förväntat. Slutnotan visar på ett underskott på drygt 1,3 miljoner kronor och man hänvisar till ett avtal som började verka under höstterminen och som blev dyrare än den budget som antogs inför verksamhetsåret. De negativa siffrorna fortsätter öven för januari 2020, men det behöver inte betyda att det blir något större underskott för helåret.

Även vuxenutbildningen blev dyrare än beräknat beroende på att man inte erhöll de statsbidrag man hade räknat med. Så istället för 700000 kronor i överskott vände det till ett minus på 900000 kronor.

Positiva ekonomiska resultat blev det i särskoleverksamheten och kostverksamheten som tillsammans hade ett överskott på drygt en miljon kronor.

Totalt blev det ett underskott på drygt tio miljoner i nämndens verksamheter som framförallt härrör sig från att antalet elever ökade kraftigt jämfört med prognosen. För att inte hamna i samma situation så tillförs BUN knappt åtta miljoner kronor i den vårändringsbudget som ska antas.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Underskott för skolskjutsar och vuxenutbildningen

Konstigt hur det kan bli underskott för skolskjutsar när många av våra barn på landet inte ens får skolskjuts. Allt detta pga att vi valt den närmaste skolan 4-5 km bort istället för Klevshult med 30 km resväg. För 65 år sedan gick skolskjuts från varje by men inte nu! HALLÅ politiker!!!

Kommunalrådet häcklade Socialdemokraterna i detta forum häromdagen för att de räknar in pengar som inte finns ännu. Hur var det här med Vuxenutbildningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *