Nyheter

Ung man skadad i arbetsplatsolycka

Nyheter Rasmus Lundgren, 23 år, blev för några veckor sedan illa bränd i en olycka på sin arbetsplats i Vaggeryd.

Så här ser Rasmus högerarm ut efter sex veckor.  [1/6]

Höger underarm och hand blev värst utsatt, men även vänster lår fick skador. Foto: Jessica Claesson.  [2/6]

Arm och hand svullnade och det blossade upp stora blåsor. Foto: Jessica Claesson.  [3/6]

Foto: Jessica Claesson.  [4/6]

Foto: Jessica Claesson.  [5/6]

Högerarmen fick ta värsta smällen då Rasmus lyckades täcka ansiktet, men som ändå blev brännskadat. Foto: Jessica Claesson.  [6/6]

När jag skulle besöka Rasmus Lundgren och hans mamma Jessica Claesson sken solen över Vaggeryd. Rasmus som fortfarande har svåra skador på underarmen får inte vistas ute i solen, så vi träffades inomhus.

Det var den 19 maj som Rasmus skulle aska en fastighetspanna som håller värmen till två intilliggande företag. Det var en relativt ny arbetsuppgift för honom, och han hade inte fått någon direkt intern utbildning. Pannan förses vanligtvis med bark men denna gång var det även tillsatt spån, vilket Rasmus inte visste. Därav den kompaktare elden som gjorde att det blev en reaktion när han skulle mellanröra i askan. En stor eldboll blossade upp och for ut över Rasmus som blev illa bränd i ansiktet, vänster lår och underarm, samt höger underarm och hand.

Han var helt själv i pannrummet. Det sprakade i kläderna och han slängde sig på golvet och rullade runt för att släcka elden. Sen slet han av sig hjälm och tröja och letade efter ett handfat (någon dusch fanns inte i närheten). Det trillade glöd från huvudet och luktade bränt. Han lyckades få tag i en arbetskamrat via komradion på sin hjälm, som snabbt kom och hjälpte Rasmus, bland annat till duschen och larmade även ambulans och polis.

Polis var snabbt på plats och därefter ambulans. Rasmus fick åka direkt till akuten på Länssjukhuset Ryhov för att ta hand om sina skador. Sedan blev det många turer in till sjukhuset för att lägga om såren.

Det har nu gått lite mer än sex veckor och såren i ansiktet, benet och vänster arm har läkt fint. Värre är det med höger arm som fortfarande är rött, inflammerat och sårigt. Han är fortfarande sjukskriven, men testade att jobba för några dagar sedan. Det satte läkaren stopp för då infektionsrisken är stor i den miljön.

Mamma Jessica är högst kritisk till hur detta har skötts. Hon blev inte informerad när olyckan inträffade utan fick höra det genom andra. Rasmus hade ändå uppgivit Jessica som kontaktperson om något skulle hända. De har nog inte heller förstått hur pass allvarlig denna olycka ändå är.

Nu hoppas de på att de kvarvarande såren läker fint, så Rasmus kan få njuta lite av sommar och semester. Och att det inte blir några bestående men och fula ärr.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *