Nyheter

Upphävde tidigare beslut om Götafors skola

Nyheter Kommunfullmäktige beslutade att upphäva tidigare beslut om Götafors skola och att den äldsta delen ska bevaras exteriört.

Inne- och utemiljön skulle inte bli bra, menar barn- och utbildningsnämnden

För ett år sedan beslutade kommunfullmäktige att vid en nyinvestering av Götafors skola skulle den äldsta delen av skolan bevaras. En arkitektfirma tog fram ett förslag på hur den äldre delen skulle bevaras samtidigt som en nybyggnation av skola där 200 elever skulle få plats lämnades.

Barn- och utbildningsnämnden avrådde kommunstyrelsen i januari att bygga skolan enligt det förslaget där den äldre delen skulle bevaras. Motiveringen från nämnden var bland annat att förslaget var kostnadsdrivande, inne- och utemiljön kan innebära minskad trygghet och studiero för barnen, ineffektiva korridorer, ingen attraktiv arbetsplats och att förslaget innebär att skolan inte kan byggas ut.

– Det här är en vädjan. Vi vill upphäva tidigare beslut. Vi skulle kunna resonera hela kvällen, men vi vill upphäva tidigare beslut. Bifall till kommunstyrelsens förslag, menar Gert Jonsson (M).

– Gert har helt rätt, vi yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Det är sorgligt, vi skulle kunna göra en bra skola med den gamla delen, men så är det, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Det här är ett sunt och vettigt förslag, jag är inte ledsen, menar Jan-Olof Svedberg (SD).

– Från oss yrkar vi bifall och återkommer i andra diskussioner med det här senare, kommentarer Roger Ödebrink (S).

Kommunfullmäktige beslutade att upphäva tidigare beslut om att bevara den äldre delen av Götafors skola.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Upphävde tidigare beslut om Götafors skola

Och nästa på tur att få mögelfritt kan man ju alltid hoppas att det är Hjortsjöskolan. Skandal att personal och elever skall behöva gå i det

Äntligen!! Gör om gör rätt, riv denna och andra gamla mögliga och kassa skolor som har gjort sitt och bygg nya smarta ändamålsenliga skolor som kan leva upp till framtidens behov. Istället för att klabba med att tillfälligt klistra och fixa dem vi har då de ändå inom sin tid behöver rivas och då bygga nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *