Nyheter

Uppmaningen: Fota inte militärövningen

Nyheter En privatperson misstänks för brott efter att ha fotograferat Nato-övningen som pågår i länet. Nu går polisen ut med en skarp uppmaning om att inte fotografera eller filma militärövningarna eftersom att övningsområdena klassas som skyddsobjekt. Uppdaterat.

På sociala medier skriver polisen i Värnamo att områdena runt Skillingaryd där det pågår militärövning klassas som skyddsobjekt och att det därför råder fotoförbud. Bilder: Wikimedia Commons/David Alin

På sociala medier skriver polisen i Värnamo att områdena runt Skillingaryd där det pågår militärövning klassas som skyddsobjekt och att det därför råder fotoförbud.

– På förekommen anledning vill vi påminna alla om att det pågår militärövning i områden kring Skillingaryd. Dessa områden är klassade som skyddsobjekt. Det är strikt förbjudet att fotografera, filma eller göra mätningar inom dessa områden. Enligt Skyddslag (2010:305) kan olovlig avbildning av skyddsobjekt leda till böter eller fängelse. Vi ber er att respektera dessa regler för allas säkerhet och trygghet. Tack för er förståelse och samarbete, skriver Värnamopolisen på sin Facebooksida.

Redaktionen kompletterar med anledning av kommentarer från läsare:
Vi har tillstånd från tidningen att publicera bilder men endast sådana som militärledningen godkänt. Nästan alla våra bilder är tagna i samband med pressinformation från militären och då har tidningar, radio och tv fått möjlighet att fotografera och filma.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *