Nyheter

Uppskattat dagläger i vildmarken

Nyheter Ett tjugotal ur Åkerbygdens alliansförsamlings scouter har haft fantastiskt dagläger ute i vildmarken och Stengårdshultssjön

Rut och Tuva tvinnar band på medeltida vis  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

Vera ”kastar macka” i sjön  [4/9]

Isak täljer barkbåt  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Förra året hade Svenska Alliansmissionen ett storläger en hel vecka för 4 000 scouter som hette ”Oslagbart”, i år har det sett helt annorlunda ut på grund av pågående Coronapandemi. Varje kår har själva fått ordna små egna dagläger. Stora kontraster mellan åren, men båda bra på olika sätt.

– Det känns extra viktigt ett år som detta då mycket blir inställt att kunna erbjuda aktiviteter för barn på ett säkert och roligt sätt. Utomhus i skog och mark finns det gott om plats att hålla avstånd och handspriten fanns givetvis med, berättar Kerstin Nordenstam från Ålaryd.

– Det är också viktigt att visa barn och unga hur fantastiskt roligt det går att ha utomhus i naturen utan att behöva åka långt bort eller betala dyra pengar.

Åkerbygdens Alliansförsamling har med cirka 20 scouter plus ledare under fredag och lördag haft fantastiska dagar ute i Vildmarken.

Fredagen tillbringades i Vildmarksbyn i Kyllås (@kylasvildmark) med spårning på mysiga skogsstigar runt sjön, matlagning över öppen eld, lägerbål, skogsbrännboll, massor av bad, paddling och annat kul. Under lördagen var vi vid Stengårdshultssjön och fortsatte bada, paddla och spela brännboll i vattnet.

Foto; Åkerbygdens Alliansförsamling

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *