Nyheter

Uppskjuten hyra i sex månader

Nyheter All:in service vid Smedjegatan i Skillingaryd bedrivs med bidrag. Eftersom dessa betalas ut i efterhand har företaget nu sökt om kommunal hjälp.

Arkivfoto; Projektledare Joel Säll på All:in

Det blev mycket diskussioner, i kommunstyrelsens arbetsutskott, kring All:in;s förfrågan om önskat bidrag för att klara av sin verksamhet innan projekt- och bidragspengarna anlänt.

– De vill låna pengar av kommunen för att klara av gapet som blir fram till att bidragen har inkommit. Men frågan är vad som är juridiskt hållbart? Kommunen är ingen bank, så vi lämnade över ärendet till statsjuristen som tyckte att vi inte skulle låna ut pengar, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi diskuterade det här i arbetsutskottet hur mycket vi ska stötta på alla arenor som finns och All:in är inte en kommunal verksamhet. Tills serviceföretaget har fått sina 2 miljoner i leaderstöd beslutar vi om ett hyresanstånd på sex månader. Den här frågan är inte enkel, men vi var överens i arbetsutskottet, avslutar Gert Jonsson (M).

All:in är ett arvsfonds- och Vinnovafinansiserat projekt. Verksamheten har ett syfte att utbilda, validera och matcha människor mot industrin. Inom ett halvår kommer dess huvudsakliga finansering att upphöra. Projektet drivs i form av en ekonomisk förening som ett socialt företag. Önskan om lånet var på 650 000 kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *