Nyheter

Uthyrning i Skillingaryd har inte varit enkel

Nyheter Vid Mejeritomtens informationsmöte i tisdags var det en del som hade funderingar. Kommunala bostadsbolaget fick frågor som skulle besvaras men alla var överens om att ”Äntligen byggs det i Skillingaryd”. Del 6.

I juni ska bygget påbörjas för 32 lägenheter

– Vi måste ha någonstans att bo när vi säljer våra hus. Vi har stått i kö för lägenhet i närmare 2 år, säger Karl-Erik Ek på Lantmannagatan i Skillingaryd.

– Fantastiskt presentation vi har fått på boendet, klar bild och jag ser fram emot att se det här förverkligas. Lite frågor om utemiljön har jag. Jag vet hemtjänsten som är nu i gamla turisthotellet, det är många bilar där borta. Var ska dessa placeras någonstans, det finns gott om parkering söderut och även parkeringen till VSBO. Sen skulle vi vilja se Gropbäcken och inte parkering som VSBO tänkt, funderar Ingvar Larsson på.

– Varför har det inte byggts något i Skillingaryd på så många år. Ni planerar och har stora tankar om Tor, här står ni och skryter att ni bygger 32 lägenheter, säger Lasse Ryman.

– Det är bara Tor som är vårt projekt. Vi har fler lägenheter i Skillingaryd än Vaggeryd. Men det är större efterfråga i Vaggeryd. Vi hoppas att vi fyller de här 32 lägenheter. Går det bra så får vi titta på mer mark. Det har inte varit så lätt att hyra ut i Skillingaryd, svarar Satu Jonsson, VD på VSBO.

– Sist ni hade information hade ni bara ett rum och kök att erbjuda oss på trygghetsboendet vid Slätten. Vi vill ha större lägenheter när vi ska sälja huset, säger Lasse Ryman och Satu Jonsson medger med att det tog tid att få Slättens boende uthyrt.

– Vi hade ingen aning om att kommunen skulle växa så mycket. Vi tittar på mer områden i Skillingaryd, vid magasinet ska vi också se över detaljplan. Det viktigaste är att vi gör vad vi kan. Vår ambition är att man inte ska behöva flytta från orten när man blir äldre. Vi har långa processer och det är en balans. Det har varit överrumplad över att det tagit sån fart. Vi gör vad vi kan för att komma ifatt oss, försvarar sig Gert Jonsson (M) på Lasse Rymans fråga.

– Det kan väl inte vara någon överraskning att vi har ökat så mycket. Det stämmer inte Gert att du har blivit så förvånad, undrar Ingvar Egerhag.

– Det har varit en jämn tillväxt. Men vi har vuxit lika mycket på tre år som vi har gjort på tre mandatperioder. Kommunen har vuxit lika mycket som Hoks samhälle under den här mandatperioden. Det handlar om stora pengar som vi satsar. Så mycket som vi tar i nu har vi aldrig gjort, säger Gert Jonsson (M).

– Hur ligger vi till på Storgatan framöver. Jag kommer att bli närmaste granne med Mejeritomten och kan följa det här från min balkong. Genomfartstrafiken på Storgatan är miserabel. Där måste vi snabba på och i takt med bygget rusta upp Storgatan. Vi har idag ett förbud mot genomfart för tung trafik och det finns en skylt uppe i norr, men det är nog den minsta skylt jag sett, säger Sven-Olof Sandberg, ordförande i Skillingaryds Intresseförening.

– Jag driver träfirman sedan 50 år tillbaka, vi vill kunna komma fram med trailar till och från oss. Både på gott och ont, säger Ingvar Egerhag.

Avslutningsvis fick fastighetschefens ord flest applåder under informationskvällen och det var ”Tekniska kontoret startade för några veckor sedan arbetet med att rusta upp Storgatan, det finns med i budgeten och planeringen”.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Uthyrning i Skillingaryd har inte varit enkel

Thomas du slår huvudet på spiken gäller oss i Skillingaryd också flytta till Vaggeryd låter det när man efterfrågar en lägenhet
Personer har bott i husvagn när de inte hittat någon lägenhet sen tröttnar dom och drar vidare
Har hog missat några hyresgäster på det viset

Jobbar på en av dom största arbetsgivaren i kommunen och när man ser att medarbetare i Jönköping letar lägenhet i Skillingaryd på fb. Problemet är det heter Vaggeryds kommun och bor man utanför kommunen så antar man att Vaggeryd är centralorten

VSbo styr så att Skillingaryd inte ska växa alla resurser till Vaggeryd känns det som
Vet ingen lägenhet som vi skulle vilja flytta till urgamla omoderna är vad som finns bättre vill man ha om man ska sälja huset
Det är många som flyttat från kommunen för den skull
Överraskad blev man visst att så många vill bo i
Skillingaryd ( varför ) tycker ni att det är så uselt det tycker inte vi

Satu Jonsson.
Finns det en möjlighet att VSBO kan visa upp statistiken för var efterfrågan är störst?
Eller är det en känsla mellan tumme och pekfinger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *