Nyheter

Utredningen av dyrt verk godkändes

Nyheter Utredningsrapporten om den stora budgetavvikelsen vid byggandet av nya vattenverket i Vaggeryd har nu godkänts av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Arkivfoto; Första spadtagen tas av Gert Jonsson (M) och PO Toftgård (C)

Det var kommundirektören som i augusti fick uppdraget av kommunstyrelsen att utreda och gå igenom den stora budgetavvikelsen i och med byggandet av nya vattenverket i Vaggeryd. Utredningen handlar både om internt i tekniska förvaltningen och externt mot de inhyrda konsulter. Tanken med detta är att politikerna i ett tidigare skede ska få rätt underlag i god tid och att undvika stora avvikelser framöver vid upphandlingar.

– Det här är en utredningsrapport. Det blev en stor budgetavvikelse för vattenverket och vi vill förhindra sådana här avvikelser framöver. Utredningen handlar också om hur vi hanterar uppdragen till konsulterna vi anlitar och hur de jobbar med projekt. Det är en het marknad idag och vi kunde ha gjort annorlunda med facit i hand. Vi godkänner rapporten som kommundirektören tagit fram, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

I utredningsrapporten kan man läsa att rådande konjunktur och avsaknad av konkurrens har den enskilt största prispåverkan på anbudet och att kommunens budgetprocess kräver framförhållning framöver.

Vattenverkets prislapp blev 35 miljoner blev 48 miljoner, i augusti publicerades artikeln om budgetavvikelsen, som kan läsas här.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *