Nyheter

Utvecklingen av idrottsplats redan gjord – motion avslås

Nyheter Fullmäktigeledamoten Nexhat Shabanis (S) motion om att utveckla Vaggeryds idrottsplats avslogs.

Motionären vill att kommunen tar kontakt med WIK så att det kan få bättre förutsättningar att bedriva sin verksamhet på ett hållbart och långsiktigt sätt. Vid kommunstyrelsens arbetsutskott blev det avslag på motionen. 

– Vi justerade lite i texten då intentionen av motionen redan är införlivad, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Motionen i sin helhet; Waggeryds IK har en bred verksamhet med många herr- och damlag som tävlar och tränar. Intresset har fortsatt att växa och det finns behov av mer utrymme för att spelarna ska få bra förutsättningar för att idrotta på idrottsplatsen. Det behövs mer fotbollsplaner till vår stora ungdomsverksamhet på då många ungdomar får träna sent på kvällen och det är inte bra att barn ska behöva träna sena kvällar. Det blir svårt för barnen att få ihop det med läxorna och vara pigga i skolan.

Då har jag ett förslag för att frigöra mer fotbollsplan yta till klubben. Bakom tennisplanerna finns en stor bit skog som man kunde avverka. Där kunde man få plats med fler ytor för fotboll. Det skulle underlättat väldigt mycket för inte minst för de yngre. Både för träningar samt kunna spela matcher på den planen.

Därför yrkar jag att;
Kommunen tar kontakt med WIK så att de kan få bättre förutsättningar för att bedriva sin verksamhet på ett långsiktigt och hållbart sätt.

Fotnot; Motionen ska också beslutas av kommunstyrelsen innan den avslutas i kommunfullmäktige. 

Arkivbild

Taggar

Dela


4 reaktioner på Utvecklingen av idrottsplats redan gjord – motion avslås

Vilken mark?
WIK har sett likadant ut de senaste tre årtiondena förutom konstgräset som tillhör hela kommunen.

Kommunen tycker att all fri mark ska bli nya industrilokaler. Kommuninvånarna främst barn och ungdomar är inte så viktiga.

Killgissa är ju rätt fränt också!
Eller så sätter man in sig i frågan och då har kommunen avsatt mycket mark just till utveckling av Vaggeryds IP sedan många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *