Nyheter

UV fyllde 75 år

Nyheter I går firades UV-scouts 75-årsjubileum och kåren från Skillingaryd hade ett uppskattat inslag.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Firandet hölls på Elmia-fältet i Jönköping. Det var en jubelmarknad med massor av aktiviteter ordnat av olika scoutkårer. Det avslutades med ett roligt lägerbål.

– Skillingaryds UV-scoutkår hade ordnat med buss så alla som ville kunde följa med. Kårens bidrag till marknaden var en mycket populär karusell där kön var lång hela dagen, berättar Anders Gustafsson som skickat oss lite bilder.

• Fakta om UV
UV-scout har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1942 då den första UV-scoutkåren bildades i Gnosjö. Idag består UV-scout av drygt 100 kårer och cirka. 6 000 medlemmar. UV är en förkortning av Unga Viljor och ingår i SAU, Svenska Alliansmissionens Ungdom
UV-scout handlar om djur, natur, eldar och knopar, men också om sjukvård, bibelkunskap, mission och allmänna samhällsfrågor som trafik och demokrati. Innehållet i UV är minst sagt varierat,
I UV-scout kallas de yngsta för Mini-UV:ar, från 7 år. UV-scout blir man det år man fyller 9 år. Ledarscout blir man vid 14 år och UV-scoutledare kan man bli från det att man fyller 17 år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *