Nyheter

Vackra ord och fagra löften

Nyheter Pandemin har slagit hårt mot delar av näringslivet, och för många företag har effekterna inneburit slutet på verksamheten. Läs (M) debatten här som Gert Jonsson undertecknat

Gert Jonsson (M), arkivbild

Regeringen har presenterat flera åtgärdspaket som lindrat de värsta konsekvenserna. Men utbetalningarna har i många fall dröjt alldeles för länge. Vackra ord och fagra löften löser inte vardagen för företagare. Regeringen har lätt för att prata men svårt för att göra.

I december 2020 meddelade regeringen att ytterligare 300 miljarder kronor ställs till företagens förfogande genom möjligheten att få anstånd med skatteinbetalningar. Men precis som med det förlängda stödet för korttidsarbete tar det väldigt lång tid innan regeringens löften når företagen.

Svenska företagare behöver en regering som säger vad de ska göra och gör vad de säger. Mycket snack och lite verkstad hjälper inte företag ur krisen.

Malin Wengholm (M), Regionråd Region Jönköpings Län
Gert Jonsson (M), Kommunstyrelsens ordförande Vaggeryd
Gottlieb Granberg (M), Kommunalråd Värnamo, Förbundsordförande
Kristine Hästmark (M), Kommunstyrelsens ordförande Gnosjö
Mats Holmstedt (M), Kommunstyrelsens ordförande Tranås
Susanne Wahlström (M), Kommunstyrelsens ordförande Habo
Anna Gerebo (M), Kommunalråd Nässjö
Anton Sjödell (M), Kommunalråd Gislaved
Carina Bardh (M), Kommunalråd Vetlanda
Caroline von Wachenfelt (M), Gruppledare Aneby
Henrik Jansson (M), Kommunalråd Mullsjö
Markus Kyllenbeck (M), Kommunalråd Eksjö
Mats Hermansson (M), Gruppledare Sävsjö
Peter Jutterström (M), Kommunalråd Jönköping

Taggar

Dela


16 reaktioner på Vackra ord och fagra löften

Underbart med ett antal Moderater som vill använda skattepengar till mer bidrag till näringslivet. Låter lite som att viktigaste är att det går fort att få ut bidragen utan någon större kontroll. Enligt mediauppgifter idag så räknar man med att drygt 1 miljard har betalts ut till företag som fuskat med ansökningar. Stoppa bidragsfusket är väl en gammal Moderat slogan. Fast det gäller väl inte företag?

Vi får ta in 40 personer i våra lokaler dock ska vi vara bäst i klassen och satt en gräns på 20 fördelat på 400 kvadratmeter, det blir luftigt 🙂 samt sprit och tvål och vatten hade vi redan före pandemin. Vi hyr utav Kommunen som en ideell förening. Förklara skillnaden Lars Seger på en privat aktör som hyr och oss?

Varför kan inte atletklubben ha öppet med begränsat antal medlemmar? Att det spelar roll vem som äger är bara löjligt.
Trim fick ha 18 samtidigt inne i sin pyttelokal. Då har man maximal 3-4 kvadratmeter själv, inte 10.
förkastligt

Ja du Gert.
Du ska nog fokusera mer på hur du kan hjälpa företag/föreningar här på hemmaplan.
Så som ni har behandlat Waggeryds Atletklubb som är en av de största föreningarna i kommunen är skamligt.

Vad har Waggeryds Atletklubb blivit orättvist behandlad jämfört med andra ideella föreningar? Privat är en annan sak som inte kommunen kan göra mycket åt helt enkelt. Sedan har snart de privata gymmen lagt ner sig själva.

Lars Seger! Förstår uppriktigt sagt inte vad du menar. Du representerar moderaterna i kultur och fritid, har det gått dig helt förbi att svenska folkets mer och mer tränar på gym både yngre och äldre. Jag som socialdemokrat välkomnar både ideella och privata krafter som vill vara med i vår kommun för att stärka folkhälsan. När det gäller Waggeryds Atletklubb är min bestämda uppfattning att detta är ett helt felaktigt beslut. Gör om gör rätt. Enligt mig har man över huvud taget inte gjort en analys när beslut fattades. Både du och jag vet som politiker att vi fattat beslut om vikten av att göra risk. och konsekvensanalys och vill du ha en mer ingående konsekvensbeskrivning så delger jag den gärna till dig.
Med stor förhoppning att Waggeryds Atletklubb får öppna nu
Med vänlig hälsning,
Annelie Borgström

Gert måste först kolla vad han har gjort för näringslivet i Vaggeryds kommunen i pandemitider – att kunna kritisera andra

Minnet är kort som sagt var, det har bland annat delats ut presentkort till alla kommunens anställda som bara kan användas i kommunens butiker etcetera. Sen arbetas det naturligtvis fortlöpande med det mesta som rör näringslivet, dock är jag tveksam till om kommunen kan stötta privat näringsverksamhet ekonomiskt.
redaktionen kompletterar: vi godtar inte förkortningar i kommentarer. Samma sak gäller med bara stora bokstäver i ett ord.

Ja, det är ju intressant att Moderater säger att skattebetalarna ska rädda kapitalismen, för vi får inte glömma att vi har två parallella kriser, coronan och en kapitalistisk kris som började innan coronan.

Man glömmer fort sina egna tillkortakommande.
Men jag glömmer aldrig krisen 2008 och för er påminnelse var det en moderatledd regering. Industrin befann sig i fritt fall och ni stängde dörren både till företagen och oss anställda er lösning var industrin är så gott som borta.
Men vi klarade oss ur krisen då parterna kunde enas om ett krisavtal. Vad är skillnaden med en socialdemokratisk ledd regering: Miljarder i olika stödåtgärder, förbättringar i a-kassan med mera. Så för mig är verkstan i full gång skillnad mot 2008 för då var den stendöd. Reflektion för eftertanke gäller oss alla och så även efter denna kris.
Med vänlig hälsning,
Annelie Borgström
IF Metall

Tilläggas skall Gert, att du ansvarar för att sänka föreningen Waggeryds Atletklubb som hyr i sporthallen genom icke genomtänkta beslut att stänga densamma med konsekvensen att medlemmarna söker sig till andra gym i och utanför kommunen med stor risk att dra in smittan….
Frågorna kvarstår.
Varför stänger ni inte gymet i Skillingaryds sporthall?
Ni hänvisar till regionens beslut. Dock är föreningsägda gym öppna i Jönköping!
Likabehandlingsprincipen följer ni den, att kommuninvånare ska behandlas lika? Vilket i detta fall inte stämmer.
Styrelsen Waggeryds Atletklubb
Ordförande Michel Magnusson

Detta påstående har tidigare varit uppe i detta forum.
Gymmet i Skillingaryds Sporthall (Trim) är privatägt och är dessutom numera nedlagt.

Vi i kultur- och fritidsnämnden följer de rekommendationer regering och folkhälsomyndigheten ger. Om andra kommuner gör annorlunda är upp till dem. Men håller med dig att allt är minst sagt ologiskt. Sedan stängde väl gymmet (Trim) i Skillingaryd den 21 februri.

Vad har du gjort i frågan eftersom du sitter i kultur/fritid? Läser man på i ca 2 minuter på fhm:s hemsida så ser man inte hur ni/kommunen tolkat? Och hur motiverar du mindre spridning av att stänga vårat ideella gym till förmån för dom privata dit medlemmarna sökt sig med konsekvensen att dessa gym är mer än fullbelagda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *