Nyheter

Vad har våra heltidspolitiker gjort i sommar?

Nyheter Målat, träffat nära och kära, badat, bilturer, fiskat, campat… Det är vad våra heltidspolitiker gjort under sommarens lediga dagar samtidigt som duon ska vara tillgängliga dygnet runt 

Kenth Williamsson är nöjd med sommaren

Kenth Williamsson (S) berättar hur hans sommar har varit;

– I sommar har vi träffat nära och kära, målat en del på huset och även lagt lite tid i trädgården. Färska grönsaker och bär direkt från trädgården smakar alltid bäst. Vi gillar naturen så svampplockning är en självklarhet för oss och dessutom har vi plockat en del bär. Vi har badat och fiskat. I år har vi spenderat, i stort sett, all tid i kommunen. Tidigare år har vi varit en vecka på annan ort, så årets sommar har varit lite annorlunda men ändå inte så mycket. Dessutom är ett besök på Byarums Hembygdsgård obligatorisk på sommaren.

– Badat har vi framförallt gjort i Fågelforsdammen där det även har promenerats en hel del kring, vilket jag rekommenderar. Det är riktigt fint – inte minst tidigt på morgonen. Längsta resan under ledigheten blev en dagsresa till Landskrona och en tur till Gränna. Annars har vi varit i närområdet, Flatens egna pir upptäckte jag för första gången, vilket var en positiv överraskning. Att man kan ta sig dit ändå från High Chaparall med cykel är också ett stort plus. Men det bästa har ändå varit när vi har besökt olika platser i kommunen vilket vi gjort lite mer än vanligt och inte minst återupptäckt vår vackra landsbygd i vår kommun när den är som vackrast på sommaren. Vi har besökt alla delar av kommunen och det är onekligen vackert och varierande och dessutom finns det många fina sjöar, vattendrag och fin natur att se och uppleva. Måste ändå säga att besöket på Hagafors Pinnstolsfabrik utanför Hok, och den efterföljande guidningen om fabrikens historia med Peter Fransson, var en av sommarens höjdpunkter. Att se och uppleva kultur är verkligen härligt!

Är man helt ledig om man är politiker?

– Jag har varit tillgänglig på telefon och datorn kollas ett par gångar om dagen. Några skypemöten har jag också haft och ett antal ärenden har ändock hanterats, framförallt i min roll som överförmyndare vilket är en del av oppositionsrådets uppgifter i vår kommun, avslutar Kenth Williamsson (S).

Arkivfoto från bilträffen i Malmbäck 2019 där Jonssons tog med sig Pointacen

Kommunstyrelsens ordförande, Gert Jonsson (M), hur har hans lediga dagar sett ut?

– Det har varit en fantastisk bra och fin sommar. Vi har åkt ”cabbeåkning” med Pointacen under fina dagar både här i kommunen och i Halland. Det är underbara landskap att njuta av och härligt lugnt på fina slingrande vägar ta sig med dovt mullrande V8 fram med himmelen och solen ovanför. Vi har stannat och fikat, upptäckt gårdsbutiker och det har också funnits frågetävling på nätet att följa under bilturerna. Sen har jag målat, röjt gräs och bada mycket i havet i Falkenberg där jag tycker att det fungerat bra att campa trots covid-19.

Är man helt ledig om man är politiker?

– Givetvis är man aldrig ledig. Det är 24/7 som gäller. Svara på mail, telefonsamtal samt minst en gång i veckan komma in på kontoret och skriva på något eller prata med de som tjänstgör. Men jag trivs jättebra med det och är oändligt tacksam över den svenska sommaren. Det finns alltid en stor sommarlängtan efter vinterns fuktiga köld, avrundar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *