Nyheter

Vaggeryd i topp och Värnamo i botten

Nyheter När det gäller kommunala insatser till de invånare över 80 år är Vaggeryds kommun bäst i länet.

Arkivfoto

Det är stora skillnaden i landet när de invånare som är över 80 år får någon form av kommunal vårdinsats.

Högst i länet är hjälpen inom Vaggeryds kommun där 65% av alla över 80 år får någon form av kommunal vårdinsats. Lägst ligger Värnamo kommun med 37%. Rikssnittet ligger på 48%.

Källa; Socialstyrelsen

Taggar

5 reaktioner på Vaggeryd i topp och Värnamo i botten

Konstigt att denna kom just nu då Vaggeryds kommun ska dra in en personal i Nattpatrullen. Och vem är det som har lagt ut den??Är det för att visa att det är legitimt att göra neddragningen. Att det så att säga inte gör något för Vaggeryds kommun är ju ändå så bra!
Jag tycker att vi ska vara stolta över att vi är så bra som vi är och att vi kan bli bättre. I detta läger ska vi väl värna om att behålla det vi har och inte sträva efter att bli sämre än vi är idag. Bara för att det finns de kommuner som ligger lägre i siffrorna än vi gör!!?? Eller tänker jag fel???

jättekul att höra! har bara hört negativa aspekter hela veckan, kul med en nyhet som pekar på fakta och inte ”känsla”.

Sen kan ju detta även bero på att större kommuner = mer digital utveckling, större utbud av service och frivilliga anpassade aktiviteter, hemkörningar etc, mindre avstånd.. Trots hårda bedömningar är Vaggeryd ”bäst”. Eller är det sämst, att fler behöver hjälp i vår kommun än andra, där man är mer självständiga? Får man sämre rehabilitering/ möjligheter till träna sin förmåga här tex? Går ej att tolka varken negativt eller positivt utan att ta med olika faktorer som spelar in.

Härligt att vi bor i en kommun som ligger över genomsnittsgränsen!
Bra jobbat Vaggeryds kommun, fortsätt så!!

Ja du positiva människa!!! Nu är det ju precis tvärtom de gör.
De vill dra ner på hjälpen till de gamla och sjuka. De vill minska på dessa siffror och bli mer som de kommuner med lägre siffror. De gamla får tydligen inte kosta!!! De ska tydligen inte få kunna känna sig trygga i sitt hem. Och vi som jobbar med att ta hand om dem i sina hem ska tydligen inte ha det utrymmet där vi kan skapa den tryggheten för dem. Vi kommer att få mycket svårt att göra ett bra jobb! Vi kommer inte heller längre att känna den tryggheten för vår egen säkerhet när vi tvingas åka själva när vi ska göra vårt jobb! Men det är väl bättre att lägga pengarna på chefer, administratörer, nya kontorsmöbler och nya fastigheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *