Nyheter

Vaggeryds kommun nobbade Almedalen

Nyheter Förra veckan var det politisk firmafest på Gotland, men Vaggeryds kommun stannade hemma

Gert Jonsson

– Det är inte av principiella skäl som vi inte var där, säger Gert Jonsson som är kommunstyrelsens ordförande. Han tror nog att det både intressant och givande men det är inte gratis.

Vaggeryds kommun har som informell policy att besöka Almedalen en gång/mandatperiod och den kvoten var förbrukad då Allan Ragnarsson, Bengt-Olof Magnusson och Kenth Williamsson var på Gotland för några år sedan.

– Faktum är, säger Gert Jonsson att man skulle kunna vara på resande fot på spännande mässor och seminarier hela året men det finns ju en kommun att sköta som behöver mycket tid för att få rätt beslut på plats. Till syvende och sist handlar allting om nyttan för kommunen och då gäller det att välja noggrant bland allt intressant som finns avslutar Gert Jonsson. Dessutom tillägger han att det finns kommuner i närheten som varit på Almedalen och då kan de få information på ett mera informellt plan.

Taggar

5 reaktioner på Vaggeryds kommun nobbade Almedalen

Men med tanke på att det är valår så borde väl kommunen ha skickat dit reprensentanter? Tråkigt att kommunens politiker saknar intresset, det är ju ändå en ganska viktig vecka och inte minst medför det chansen att representera och marknadsföra kommunen…

Skönt att kommunen inte skickade någon till detta idiotiska evenemang !! De enda som får ut något nyttigt av detta är de företag som arrangerar skräpet. Ger absolut inget nyttigt för en kommun, bara onödiga kostnader, och det har vi tillräckligt av ändå.
Den som vill åka till Gotland på semester kan betala ur egen kassa !!

Det är bra Att Vaggeryds kommun inte tog del av groggbordet på almedalsveckan för det hade varit ett rent slöseri innan valrörelsen.

SD Vaggeryd

Nu är ju Almedalsveckan långt ifrån en semesterresa. Och med tanke på allt annat som kommunen faktiskt slösar pengar på (fula ”konstverk” längs med E4:an t.ex som inte bara var en engångskostnad utan även har en årlig utgift pga underhåll) så tror jag nog att marknadsföringen av kommunen borde prioriteras högre när det är valår.

För övrigt finner jag det lite skrämmande att man har den inställningen till Almedalsveckan som speglas i ovanstående kommentarer. Almedalsveckan är oerhört viktig för det demokratiska och politiska perspektivet. På såväl regional som lokal nivå. Många förstagångsväljare bestämmer sin partitillhörighet efter Almedalsveckan när det är valår. Det skulle nog vara en nyttig erfarenhet för kommunen om dess folkvalda hade intresse av att dra uppmärksamhet till kommunen samt skaffa sig värdefull kunskap från andra folkvalda i andra kommuner. Hur man kan tycka att detta är att kasta pengarna i sjön är för mig en gåta.

Mycket bra beslut av politikerna att avstå en vecka som inte ger någonting utan är ett slöseri med våra skattemedel. Det visar på en politisk mognad. Dricka rosevin kan man göra hemma. Nu väntat vi bara på ett resultat av Berlinresan för några sedan. På vilket sätt har denna resa gett resultat i form av fantasirik nybyggnadsstil . Vaggeryds kommun måste ligga i topp när det gäller att bygga
tråkiga flerfamiljsbostäder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *