Nyheter

Vaggeryds SOK står utan ordförande

Nyheter Vid årsmötet på onsdagskvällen lämnade Lisbeth Karlsson uppdraget som ordförande för Vaggeryds SOK.

Anledningen är först och främst att hon under det kommande verksamhetsåret ska lägga fokus på sina uppdrag inom ledningsgruppen för SM i orientering som ju delvis avgörs i Vaggeryds kommun.
Lisbeth Karlsson har varit ordförande för VSOK i två perioder, den första under 1990-talet, under sammanlagt elva år. Därtill ledde hon föreningen som vice ordförande under två år.
Även Kåre Boberg lämnade styrelsen, i hans fall efter tio år. Ny i styrelsen efter honom är Ingemar Emilsson som gör comeback i huvudstyrelsen.
Eftersom valberedningen inte lyckades hitta någon som är villig att axla uppdraget som ordförande lämnades uppdraget vakant under 2018. Styrelsen för VSOK har därför under 2018 följande utseende: Stefan Stork, Per Andersson, Ingemar Johannesson, Ben Heimdal, Peter Frisk och Per Landin samt Ingemar Emilsson och Fredrik Karlsson.
I övrigt blev det nyval av Kent Robertsson i orienteringssektionen, av Bernt Ekfeldt i tipskommittén och av Tomas Stark i skidsektionen.
Ett stort problem för verksamheten kring Friluftsgården är att de kommunala pengar som funnits avsatta i fyra år till ny belysning på elljusbanan inte har kunnat utnyttjats. Anledningen är som bekant att Vaggeryds kommun inte har lyckats komma överens med en granne till Friluftsgården i en markfråga kring bansträckningen. Därmed har den nya led-belysningen heller inte kommit på plats vilket årligen beräknas kosta föreningen 30 000 till 40 000 kronor. Det har i sin tur lett fram till ett betydande underskott i kassan. Förlusterna i miljöhänseende blir förstås betydande.
Utöver uppdragen i samband med SM i orientering hoppas föreningen under 2018 komma i gång med tillbyggnaden av förrådsbyggnaden.
En annan viktig fråga för föreningen är stängslet kring Höga bränna som funnits i tio år och som man vill få bort eftersom det svårt begränsar det naturområde kring Friluftsgården som föreningen utnyttjar året runt och som redan är svårt kringskuret. Området innanför för stängslet vid Höga bränna mäter över tre hektar och är i princip ogenomträngligt såväl vinterhalvåret som under växtperioden.

Stefan Stork tackade å styrelsens vägnar Lisbeth Karlsson för hennes insatser. Till höger skymtar mötesordföranden Roland Emanuelsson.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *