Nyheter

Vaggeryds SPF till riksfinal

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd segrade i länsfinalen och nu väntar riksfinal i ”Hjärnkoll”.

Vinnande Vaggerydslaget med Lennart Andersson, Ansgar Skillemar och Thore Ohlsson  [1/3]

Nässjölaget; Håkan Roos, Monica Gniot och Ingvar Ellbring  [2/3]

Rydaholm-Bor laget med Tore Johansson, Rune Johansson och Sigvard Hellström  [3/3]

Det blev otroligt spännande i länsfinalen av ”Hjärnkoll” då SPF Seniorerna i länet drabbade samman i Equmeniakyrkans samlingssal i Vaggeryd för att utse laget som skulle gå till riksfinal.

Det blev för andra året i rad Vaggeryd som stod som segrare efter att ha vunnit över Bor/Rydaholm och Nässjö som hamnade på tredje plats. Vaggerydslaget består av Ansgar Skillemar, Thore Ohlsson och Lennart Andersson, vilka är ett väl sammansvetsat lag och där de olika personerna kompletterar varandra väl.

Tävlingsledare var Staffan Magnusson från Vetlanda. Han ställde 16 frågor och lagen hade en minuts betänketid. Vaggerydslaget segrade på 13 poäng, Bor/Rydaholm med 12 poäng och Nässjö fick 11 poäng.

Det blev en spännande länsfinal där lagen hejades på med stor hejarklack från Bor/Rydaholm och motsvarande för hemmalaget. Vaggerydslaget går nu till riksfinal vilken avgörs i Stockholm under sensommaren. Förra året kom Vaggeryd på en mycket hedrande sjundeplats bland 20 deltagande lag. Tidigare år har Vaggerydslaget haft ännu mer framträdande resultat i riksfinalen då laget kom på en tredje plats.

Efter tävlingsinsatsen samlades lagen till kaffe med smörgåstårta.

Text och foto; SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vaggeryds SPF till riksfinal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *