Nyheter

Vaggeryds vårdcentral har extraöppet för covidprovtagning

Nyheter Provtagning med smittspårning är ett av flera viktiga redskap för att begränsa smittspridningen av covid-19. Därför är det extra öppet för provtagning för invånare på en vårdcentral i varje kommun i Jönköpings län under två dagar, 26 december och 2 januari.

Normalt sett är provtagningen på vårdcentralerna i Jönköpings län stängd under helger och helgdagar. Nu öppnar vi upp för provtagning en dag under julhelgen och en dag under nyårshelgen för invånare som har symtom.

Under annandagen den 26 december och lördagen den 2 januari kommer en vårdcentral i varje kommun att ha öppet för provtagning. Kapaciteten i Region Jönköpings län för antalet prover som går att analysera per dag kommer dock vara mer begränsad än på vardagar.

Information om öppna vårdcentraler och hur tidbokning sker hittar du på webbplatsen 1177.se. Svaret kommer som vanligt i din journal via nätet på 1177.se inom1-3 dagar. Om provet visar att du har covid-19 blir du även kontaktad av sjukvårdspersonal.

De 13 vårdcentraler som har öppet dessa två dagar är: Aneby vårdcentral, Gislaveds vårdcentral, Gnosjö vårdcentral, Habo vårdcentral, Wetterhälsan, Jönköping, Mullsjö vårdcentral, Nässjö vårdcentral, Sävsjö vårdcentral, Tranås vårdcentral, Vaggeryds vårdcentral, Vårdcentralen Aroma, Vetlanda samt Väster vårdcentral, Värnamo.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköping

Taggar

Dela


1 reaktion på Vaggeryds vårdcentral har extraöppet för covidprovtagning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *