Nyheter

Vaggerydsbördige Arman fanns med på (L)-årsmötet

Nyheter Vaggerydsbördige Arman Teimouri besökte, via länk, Liberalernas årsmöte där lokala frågor var bland andra underhållsplaner för kommunala fastigheter, bygga i annan del av kommunen än tätort,göra Fenix till ett givet förstahandsval samt cykelvägen till Tofteryd.

Arman Teimouri är (L)-riksdagsledamot och har gått på Fenix

Arman inledde Liberalernas årsmöte. Han berättade att han var en av de första ur kullen av Fenixelever och inledningsvis var det hans lärare Thore Ohlsson som ledde in honom på den politiska banan, vilket han är lika tacksam för som Thore är stolt. 

Arman är sedan 2018 riksdagsledamot och är i dag Liberalernas sakkunnige i arbetsmarknadsfrågor. Han berättade lite om sina arbetsdagar som sådan blandat med lite om situationen på riksplan, pandemins effekter med mera.

Under årsmötet togs lokala ämnen upp:

– Ökat fokus på tillsyn och underhållsplaner för kommunens fastigheter för att undvika att vi i framtiden hamnar i en liknande situation som vi har idag när det gäller kommunens fastigheter.

Arbeta för att stärka kvalitet och image för gymnasieskolan så att fler av kommunens ungdomar ser kommunens gymnasium som sitt förstaval.

Vi är en landsbygdskommun, Vaggeryds kommun måste se till att det finns planer för både bostadsbyggnation och utbyggnad av skolor i både Hok, Bondstorp, Åker, Klevshult och Byarum, och kommunala bostadsbolaget skall också fokusera mer på hela kommunen.

– Möjliggör för mer byggnation på landsbygden genom att säkerställa att odlad mark finns kvar i oförändrad eller utökad areal. Om man vill ta odlingsbar mark i anspråk för byggnation måste man odla annan mark, exempelvis skogsmark i minst motsvarande omfattning.

– En aktiv och seriös satsning på ett centrumnära bibliotek i Vaggeryd där bibliotekets betydelse som mötesplats och resurs för centrumutveckling tillvaratas.

– Sophie Sager tycker vi var en kvinna som bör uppmärksammas mer, namnge platsen (torget) framför Ritz till ”Sophie Sagers plats” och upprätta någon form av monument/minnesplatta över henne.

–  Gör snarast klar cykelvägen till Tofteryd.

– Planera för simhallar med 25 meter längd i både Vaggeryd och Skillingaryd.

Motioner från Liberalerna:

– Punkt 2 och 5 ingår i den motion som Liberalerna lämnade in i augusti 2020, attraktivare ungdomsgymnasieskola och mer tillgängligt kommunbibliotek

–  Samarbete mellan förskola och äldreboenden, ger liv och mening till de äldre och samt bättre förståelse för äldre hos barnen. (idén kommer ifrån ett program i TV 4 )

–  Förslaget att hedra Sophie Sager genom att namne torget framför Ritz till Sophie Sagers plats kommer vi att lämna in som en motion.

Ämnen på riksnivå

Dagens betygssystem behöver förbättras, i dag är det alltför många som utestängs från fortsatta studier på gymnasium. För att få en bättre inblick i frågan föreslogs att bjuda in Roger Haddad och Isak Skogstad till ett kommande gruppmöte.

Spärrar i betygssystemet bör försvinna, eventuellt genom att lägga till fler underkända betygssteg och räkna in dessa i meritpoängen samt låta elever söka gymnasium även med underkända betyg i kärnämnen.

Lokala Liberalerna består av ordförande Magnus Thelin, vice ordförande Ken Frick, sekreterare Ann Christin Holmgren, kassör Ulf Storck, ledamot Ewa Magnusson, Atcha ”Salle” Adinda, Thore Ohlsson samt ersättarna Malin Gustavsson och Ted Engdahl.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *