Nyheter

Vaggerydsbördige Arman tar plats i Sveriges Riksdag

Nyheter Det har varit en spännande vecka för Arman Teimouri i Karlstad när riksdagsvalet sluträknades.

Jan Björklund och Arman Teimourii. Foto: Tommy Andersson  [1/2]

Kampanjmöte. Foto: Tommy Andersson  [2/2]

Arman Teimouri har drivit en stenhård personvalskampanj i Värmland som kandidat för Liberalerna. Senaste mandatperioden har de saknat representation i riksdagen och när resultatet presenterades på valnatten fanns det inget mandat för Liberalerna i Värmland.

– Det kändes som att luften försvann och jag började slicka såren, säger Arman och fortsätter att det kändes bittert att inte få betalt för det jobb som läggs ned från många liberaler som kämpat i en tuff valrörelse. Han tillägger att det är extra besvärligt att driva en kampanj när man inte har länsmandat i riksdagen, man går lite under radarn även om de som riksdagsparti fick delta i debatter.

På söndagskvällen var det dystert hos Arman, men så kom onsdagen då det preliminära resultatet med bland annat utlandsrösterna räknades och helt plötsligt fanns ett mandat för Liberalerna i Värmland. Då började tankarna snurra, skulle det hålla hela vägen? När valet till riksdagen var sluträknat i söndags stod det klart att Arman Teimouri fått en plats i Sveriges Riksdag – det sista utjämningsmandatet, mandat 349. Att det är det sista mandatet har ingen betydelse, det är lika mycket värt som mandat nummer ett.

Det politiska intresset för Arman började tidigt och det var det ideologiska budskapet som var bärande när Arman skulle välja parti. Han bestämde sig för Folkpartiet och på högstadiet hade han mycket diskussioner med Thore Olsson, Folkpartiets starke man i Vaggeryd och lärare på skolan. Just ungdomsåren i Vaggeryd har han burit med sig även om han inte varit politiskt aktiv hela tiden, men 2003 tog intresset fart på allvar genom folkomröstningen om införande av euron.

– Jag är socialliberal och värnar människors rätt till frihet, men också vikten av omsorg om varandra, menar Arman. Livet ska inte vara ett lotteri, man ska ha möjlighet och frihet att utvecklas till den du själv vill bli, säger han vidare.

Att Liberalerna i Värmland fått tillbaka ett riksdagsmandat tror Arman Teimouri kan vara tack vare att de förlorade sin plats 2014. De byggde ett nytt lag med en del från förr men många nya som hittade ett nytt sätt att kampanja på.

– Det har gett möjlighet att formulera idéer byggda på liberalismen som anpassas till den tid vi lever i, säger Arman.

Arman kom till Vaggeryd drygt fem år gammal. Han kom tillsammans med föräldrar och två äldre bröder till Vaggeryd från Teheran i Iran. En kontrast som heter duga att byta en stad med tio miljoner invånare till Vaggeryd med då en bit över tio tusen invånare. Föräldrarna var tydliga med att språket var vägen in i samhället, men för en femåring är det inget större bekymmer. Men det han bär med sig från barndomen är vikten av snabb integration med språk, skolgång och arbete. Han har fortfarande kontakt med sin hembygd eftersom han har såväl sin mor som en bror boende i Vaggeryd.

Arman flyttade till Karlstad för att utbilda sig till dataingenjör, men insåg efter ett år att det var inget för honom. Han hoppade av och blev chefredaktör för studenttidningen, första vägen in i det som varit hans hemvist sedan dess – kommunikation. Han startade ett företag som inriktade sig på PR, reklam och event. Han insåg att man inte kan komma vidare med enbart erfarenhet så han sökte sig till Berghs school of communication, en världsledande utbildare i branschen.

Med detta på sitt CV blev Arman headhuntad till en tjänst som kommunikationschef vid Karlstads kongresscenter, men nu blir det alltså Sveriges Riksdag som blir hans arbetsplats i minst fyra år framåt. Han pekar ut tre områden som han vill ägna sig särskilt åt och det är:

  • Skolan som är nyckeln till allt annat, skolan måste förbereda alla för det liv de vill leva.
  • Företagande, det måste bli enklare och uppmuntras redan i unga år att våga starta företag
  • Integrationen, skapa en arena för integration på allvar där språket, samhällskunskap och möjlighet till jobb och egen försörjning står i fokus.

– Jag ska chocka dig med att jag är överens med Jimmie Åkesson om en sak, säger Arman Teimouri och det är när han säger att liberalismen är Sverigedemokraternas största fiende avslutar Arman att säga när vi språkades vid.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vaggerydsbördige Arman tar plats i Sveriges Riksdag

Varmt grattis Arman och Sverige! Vi är stolta över vår partikamrat och vaggerydsbo i riksdagen. All lycka till önskar vi dig!
mvh
Liberalerna Skillingaryd/Vaggeryd
genom
Ewa Magnusson
gruppledare L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *