Nyheter

Vägkyrka satsar på nytt

Nyheter Till veckan startar vägkyrkan i Hagshult. Nytt koncept kommer locka fler besökare.

Välkomna till vägkyrkan i Hagshult hälsar Wilma Linnell Fransson, Anna-Karin Danielsson, Lilian Bertilsson, Margareta Svensson, Lena Davidsson och Birgitta Atterling  [1/7]

Margareta ska be antikexperten berätta om den här  [2/7]

Gissa namnet. 130 namn har Lilian Bertilsson kommit på. Alla intäkter går till Tjernobylbarnen som varje år får med sig ett litet gosedjur  [3/7]

Lilian ska värdera församlingshemmets lilla kanna  [4/7]

Fotoutställningen ska göras imorgon. Från vänster Lena Davidsson, Anna-Karin Danielsson, Margareta Svensson och Birgitta Atterling  [5/7]

Lilian Bertilsson hade bakat till dagens arbetsmöte i församlingshemmet  [6/7]

Wilma från Fagerhult kommer att jobba i serveringen nästa vecka  [7/7]

Varje dag nästa vecka är det Vägkyrkan i Hagshult. Vi har träffat damerna som förbereder inför aktiviteterna och alla är entusiastiska och ser fram emot kommande vecka där ett 25-tal värdinnor och värdar välkomnar alla besökare.

– Vi kommer att prova på populära antikrundan, så på torsdag kommer vi att anordna en antikrunda av mindre modellen här i Hagshult. Thomas Johansson, antikexpert, finns på plats här för att värdera och berätta om just ditt föremål. Besökarna får ha med sig max tre föremål var, så vi hinner med allt, berättar Margareta Svensson.

När vi kommer på besök är kaffet nykokat och Lilian Bertilsson har bakat goda kakor till arbetsmötet som hålls idag. Fotoutställningen ska göras iordning och hängas upp på väggarna inne i församlingshemmet.

Måndagen startar med vissångaren Jonathan Granefelt. Hagshultskören, med Anna-Karin Danielsson i spetsen, sjunger på tisdag tillsammans med Daniel Hjelm, som har sina rötter i Hagshult.

– Vi är egentligen en damkör, men kvällen till ära har vi även med några herrar i kören, säger kyrkomusiker Anna-Karin Danielsson.

– När det är ostkaka behöver vi några extra som kommer och hjälper till, då är det mycket att göra, är det någon som kan tänka sig att hjälpa till, undrar Lilian Bertilsson som själv är bygdens kända ostkakebakare.

Under helgen arrangeras släktforskning och det Lennart Fag inte kan lösa, går inte, får reportern sig till svars och damerna säger att kommer man med ett namn så lämnar han flera lappar åter där man kan få tips om var släkten har befunnit sig.

Wilma Linnell Fransson från Fagerhult kommer att hjälpa till i församlingshemmet under vägkyrkans vecka.

– Jag går på Fågelforsskolan och börjar nian till hösten, men nu har jag sommarlov och behövdes här i församlingshemmet. Det är roligt att hjälpa till i serveringen, säger Wilma.

Lokala gruppen Nejder spelar psalmer och visor i eget arrangemang under kommande helg. Nejder består av Björn och Sofia Sandberg (från grannbyn), Samuel och Annika André och Robin Mållberg.

– Jag har en rolig historia som hände för några år sedan. Det var en man från Jönköping som satt här ensam och drack kaffe i församlingshemmet. Vi började prata och det visade sig att han skulle spela golf i Hok. Det regnade väldigt mycket så han skulle åka till Värnamo istället. Men, hamnade här, runt vårt kaffebord istället. Dagen efter, när jag öppnade dörrarna, stod han här med sina föräldrar. Han tyckte det var så trevligt här och gott fikabröd hade vi också, så han tog med sina föräldrar på en utflykt. Det tyckte jag var en gott betyg, säger Lilian Bertilsson.

1996 var första året Hagshult öppnade sin kyrka för Vägkyrka. En pärm för varje år finns att begrunda i församlingshemmet där bilder och statistik finns med. Förra året var det i genomsnitt 63 besökare per dag och totalt 509 personer.

Slåttergillet brukar vara en populär aktivitet där lie och räfsa ska medtagas, så församlingen får hjälp med gräset på kullen bredvid församlingshemmet, där friluftsgudstjänsten kommer att vara senare i sommar.

Avslutningsvis för Vägkyrkan i Hagshult blir det kyrkogårdsvandring med Starkeryds/Kushult/Mörkhults rote.

Varje dag är församlingshemmet öppen då det finns kaffe och hembakat att avnjuta samt lotterier och försäljning av rättvisemärkta produkter och kyrkan är öppen för besökare där Lena Davidsson ser till att kyrkklockorna ringer och blommorna är fina.

Fotnot; Åkers kyrka tar över stafettpinnen som Vägkyrka och detta anordnas veckan efter Hagshult…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *