Nyheter

Vaktmästaren som blev kock

Nyheter På Tallnäs jobbar tre kockar. En av dem är tidigare vaktmästare på Tallnäs, Thomas Sjöberg

Thomas Sjöberg är ny kock på Tallnäs

 

Sedan lite mer än en månad har Tallnäs i Tofteryd en ny kock. Kocken heter Thomas Sjöberg och bor i Mölnarp utanför Skillingaryd. Han gillar husmanskost och då speciellt kött.

Innan Thomas blev kock har han jobbat i kommunförrådet i Vaggeryd och som styckare på JLS i Jönköping. Han har också jobbat på Kinnarps som arbetsledare innan han började jobbade på Tallnäs som vaktmästare.

– Jag har alltid varit intresserad av matlagning, säger Thomas.

Men en dag fick han frågan om han ville jobba som kock på Tallnäs och då tackade han såklart ja.

Han tycker kombinationen mellan att laga, baka och tillverka mat är roligt inom hans yrke. Han tycker också det är kul att se kunderna och eleverna nöjda.

När Thomas kommer klocka 7 på morgonen börjar han sätta degen till det nybakta brödet de har varje dag. Därefter startar dagens övriga förberedelse. Han börjar laga maten till skolan samtidigt som han börjar med dagens lunch. När maten håller på att kokas börjar han med salladen till salladsbordet de har. Han börjar också förbereda om de har supé- eller konferensgäster på kvällen. Han bakar bullar eller kakor om det är fika som är beställt.

Antal portioner till dagens lunch är väldigt svårt att beräkna varje dag. De kan göra allt mellan 30 – 130 portioner varje dag. Grillbuffén som serverades första torsdagen i september var väldigt lyckad och det är något dom kommer fortsätta med. Till Tofthagaskolan gör Tallnäs cirka 140 portioner varje dag där annan mat tillagas än till den lunch allmänheten serveras.

Tofthagaskolans matsedel bestämmer matrådet på skolan tillsammans med skolan köksansvarig Carolina Karlsson. Men dagens lunch bestämmer kökspersonalen med inspiration från gästerna.

Alma Stråth

Thomas trivs med sitt jobb i köket

Taggar

Dela


1 reaktion på Vaktmästaren som blev kock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *