Nyheter

Välbesökt vägkyrka i Hagshult

Nyheter Sång, musik, fika och kulturella inslag i välbesökt vägkyrka

Daniel och Stina Hjelm med Hagshults kyrkokör under ledning av kantor Anna-Karin Danielsson  [1/16]

Den äldste i kyrkan för kvällen var 95-årige Åke och den yngsta 2-åriga fröken Hjelm  [2/16]

Hgshults egna kantor Ann-britt som arbetade i församlingen i 33 år  [3/16]

Hagshults värdinnor hälsar de från Sörgården välkomna  [4/16]

Lillie, Majlen, Inger och Bernt vinkar av det glada gänget från Sörgården  [5/16]

Majlen håller en andakt för de äldre  [6/16]

Bernt tackar Bodil för intressant föredrag om kyrkan  [7/16]

Bodil förklarar en detalj om kyrkan  [8/16]

Fin kyrka smyckad med fina blommor  [9/16]

Här kan man se de fina väggmålningarna  [10/16]

Anne Gustavsson sjunger strövtåg i hembygden  [11/16]

Gunvi och Ann-Christine fick endast ett våffelhjärta över  [12/16]

Eva Myren-Lundh solist  [13/16]

Gustaf Fritz sopran  [14/16]

Kantor Anna-Karin avtackar Emma, Eva, Gustaf och Anne för en fin musikafton  [15/16]

Violinist Emma Amren  [16/16]

I tisdags var ett litet glatt gäng från Sörgården ute på vägkyrkan i Hagshult. Vi började i kyrkan med en andakt. Diakoniarbetare Majlen Sjöholm läste psaltarpsalmen ”Herren är min herde” och med rollspel förklarade vad innebörden är i den älskade psalmen.

I församlingshemmet var borden smyckade med vilda blommor i vasar, hembakat bröd och den förrädiskt goda doften av nybryggt kaffe. Vi lät oss väl smaka av allt och stämningen var god. En av gästerna var den omtyckta kantorn Ann-Britt som under 33 år spelade och var ledare för kyrkokören. Ann-Britt berättade att den som anställde henne var just prästen Landström, fotograf till alla de bilder som är på bildutställningen i år!

Kvällens konsert med Daniel o Stina Hjelm och Hagshults kyrkokör med förstärkning, under ledning av kantor Ann-Karin Danielsson är efter tolv år lika populära då som nu. Svårt att tänka ett vägkyrkoprogram i Hagshult, där Daniel o Stina och kören inte är inbokade. Kören sjöng stämningsfullt de kända sommarvisorna, Daniel med ackompanjemang av Stina, sjöng bland annat ”Jag och min far” där han inledningsvis berättade, att hans egen far nu låg på sjukhuset. Inget öga var torrt efter den sången, här kom alla känslorna på en och samma gång.

Under gårdagen var det våffeldag. Det var en het dag för de tappra våffelbagarna Ann-Christine, Gunvi, Silva som i sex timmar serverade stort antal gäster.

Det serverades även kulturhistoria denna eftermiddag.  Guiden Bodil Swensson, Kushult, kom och höll ett mycket intressant föredrag om Hagshults kyrka. Denna gamla fina kyrka från 1200 talet, känd för de välbevarade väggmålningarna bland annat.

Onsdagskvällens gäster i kyrkan var tre ungdomar och en lite äldre körmedlem från bygden. Det var Anne Gustavsson, sångsolist, Gustaf Fritz, sopransolist, Emma Amrén, violinist och Eva Myrén Lundh, solist. Vi hade ungdomar som var unga mästare från Ryssland i måndagskväll, i onsdagkväll unga mästarförmågor från bygden. Vi är lyckliga över att de vill komma till Hagshults kyrka och förgylla våra kvällar.

Text och foto; Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *