Nyheter

Valborg firades vid Friluftsgården

Nyheter Det ordinarie majbålet borta vid Sventas fick stå oanvänt grund av eldningsrestriktionerna. Men det blev trots det ett fullt acceptabelt valborgsfirande vid Friluftsgården i Vaggeryd.

Fina utsiktsplatser i pulkabacken - men långt bort.  [1/7]

Nära till P-platsen.  [2/7]

Anna-Karin Slunge vårtalade för andra gången på fem år.  [3/7]

Ett minibål.  [4/7]

Ny plats för det lilla majbålet.  [5/7]

Skillingaryds Manskör är en institution vid vårfirandet i Vaggeryd.  [6/7]

Oanvänt ordinarie majbål.  [7/7]

Fyrmästaren Ingemar Johannesson hade skaffat fram några vedklampar modell större från Hagafors och placerat dessa innanför ett antal betongplattor. Det fick duga för en liten men dock fullt säker majbrasa. För säkerhets skulle fanns eldsläckare nära till hands.

Ända sedan 1963 har Vaggeryds SOK arrangerat valborgsfirande vid Friluftsgården. Tisdagskvällens blev en av de mest avvikande, i konkurrens med närmast tropisk hetta och snöstorm, som släckte majbålet 1986.
Lösningen med att samlas nere på den kombinerade parkeringsplatsen och bromsplanet för pulkabacken fungerade trots allt väl, även om ”publikhavet” blev väl utspritt med så många som 50 personer positionerade uppe på branterna.

Bortsett från det diminutiva majbålet var det mesta sig likt. Vaggeryds SOK:s vice ordförande Stefan Stork hälsade välkommen och Skillingaryds förträffliga manskör framförde så många gånger förra det traditionella vårsäsongerna på bästa sätt.

Manskörens klassiska vårsånger omgärdade Anna-Karin Slunges vårtal. Hon inledde med att slå fast att det denna kväll egentligen är väl sent fira vårens ankomst eftersom våren kom till Vaggeryd redan för en och en halv månad sedan. Sedan tog hon oss med på en vårrresa och mötet med våren på fyrplatsen Utklippan och vårfåglarnas ankomst dit, ett vårtecken och vårminne så gott som något.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *