Nyheter

Valdagen – har du bestämt dig?

Nyheter "För mig är det enkelt, även om det kanske får mig att byta sida helt." Det skriver en kommuninvånare i en insändare.

Arkivbild

Demokrati är för mig att alla är lika mycket värda, oavsett var man kommer ifrån! Alla i hela världen är lika mycket värda! Det står i våra mänskliga rättigheter och det är vår skolas värdegrund. Det är det jag utgår ifrån i min profession som lärare, men också min personliga åsikt. Jag kan inte stå i mitt klassrum och arbeta under en värdegrund som skulle säga; alla är lika mycket värda, så länge du är svensk, klär dig som en svensk, pratar svenska, tror på kristendomen och känner dig som en han eller hon. 

Så även om det finns frågor som skulle kunna få mig att rösta blått, så kan jag inte. Väljer man att samarbeta med ett parti som står för människors olika värde, exkludering och vi mot dom, då får man inte min röst. 

Förutom detta finns det två frågor till som får min reflektion. Dock går de för mig hand i hand med varandra och bildar en och samma fråga.  

Ja vi har hög brottslighet  men det hjälper inte att straffa bort brottslighet. Se på USA, hjälper hårda straff, till och med dödsstraff? Svaret är nej!
Ja vi kan behöva skärpa straffen, våld ska aldrig vara okej, men det är inte det som gör jobbet. Det som vi behöver är att jobba med hela bilden. Allt börjar i skolan!
Om barn mår bra.
Om barn blir sedda.
Om barn känner gemenskap.
Om barn får hjälp.
Om barn får lära sig och utvecklas.
Om barn ser en framtid att längta till.
Då söker man sig inte utanför skolan, då lockar det att gå till skolan. 

Men tyvärr utarmas skolan. Skatttepengar går till privata skolor, som sedan tar ut en hög vinst. Istället skulle den allmänna, likvärdiga skolan behöva dessa pengar. 

Till fler lärare.
Till färre elever per klass.
Till fler kuratorer och skolsköterskor.
Till fler fritidsledare.
Fler vuxna som ser, hör, hjälper och gör skillnad.
Detsamma gäller inom vård och socialvård.

Ser man till kommunal politik så blir jag så trött på allt slöseri på våra skattepengar. Beräkningar som är fel, företag som vinner upphandlingar som i mina ögon verkar vara svågerpolitik och ingen som hålls ansvarig. 

Värst är att den som engagerar sig politiskt inte får jobba med frågor där man har kompetens. Det vill säga ska man styra och besluta om skolan, då behöver man också ha jobbat inom den sektorn. För annars har man inte koll på det som är de viktiga frågorna och hur saker fungerar. Men det får man inte. Det är som att frisören är den som ska operera ett hjärta. Fel person på fel plats. 

Politik, svårt, men viktigt. Du måste inte veta allt, du måste inte hålla med om allt. Men snälla gå och rösta och rösta då hellre för människors rättigheter än ingenting alls. 

Rösta för medmänsklighet och en skola och framtid för alla i ett gemensamt Sverige. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Valdagen – har du bestämt dig?

Jag tror insändarskribenten missat väldigt mycket. Det finns inget demokratiskt parti som kränker folk. Är man nöjd med hur Sverige ser ut idag så kan man rösta på vänstersidan, tycker man att det räcker med långa köer skjutningar och elände så röstar man höger.

Några nämnder har ordföranden som inte har någon anknytning til de frågor som de ska hamtera. Det är djupt otillfrdsställande och dä behövs en ändring .

Mycket bra insändare. Ett maktskifte i kommunen är vad som behövs nu, många är trötta på det som har varit.

Du motsäger dig själv. Demokrati är att samarbeta med alla. Hur gör du med en elev som har en åsikt för det block/parti i det blåa?
Om du där tar avstånd behandlar felaktigt så kommer du straffas för det genom att du diskriminerar den eleven.

Men när det handlar om partier i riksdagen så ska man diskriminera bort nästan 20 procent av ett parti som vi i ett demokratiskt val har röstat in i riksdagen. Det är att pissa på folk som röstar!

Har vi partier i riksdagen så ska man samarbeta med alla inte ta bort ett parti. Så länge de gör så här kommer det partiet bara att bli större.

Nu röstar inte jag på det parti som jag tolkar det du menar, men jag röstar på det block det handlar om för det tror jag gynnar Sverige när det handlar om skola, vård, omsorg, arbete år folket och våra pensionärer som byggt upp landet en gång i tiden.

Fast då missförstår du mig, men har därmed rätt. Jag tillåter att alla partier finns så även att alla får ha sina åsikter, i både skolan och samhället. Så länge manninte kränker någon. Men jag kan därmed inte heller rösta på ett parti, inte heller ett block som samarbetar med ett parti där man faktiskt står för diskriminering och kränkning.

Mycket bra reflektioner av anonym lärare. Jag kan hålla med dig fullt ut ända fram till vem som styra och besluta över skolan. Skolan ska inte vara en separat sektor enbart för närmast sörjande. Föräldrar behövs som fritidspolitiker och arbeta för att deras barn får en start i livet med bra värdegrund och respekt för sina medmänniskor. Vi måste skilja på vem som fått väljarnas förtroende att dra upp riktlinjer resp. de personer som anställs för att genomföra det politiskt tagna besluten. Båda är viktiga för barnens skolgång. Jag kommer att göra som du. Jag ska gå och rösta för en framtid som har fokus på barnens rättigheter, skolgång utan rovdrift och vinster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *