Nyheter

Väldigt jämnt om Årets Skillingarydsbo!

Nyheter I nästa vecka är det slutröstning om Årets Skillingarydsbo 2017.

1. Henric Bornander  [1/5]

2. Leo Johansson  [2/5]

3. Elin Ljungqvist  [3/5]

4. Christer Malmborg  [4/5]

5. Pia Thulin  [5/5]

De var mycket jämnt i omröstningen och särskilt mellan de två främsta där ledningen skiftade då och då.vår alsäare har röstat klart och deltagarna vid årsmötet med Skillingaryds Intresseförening kommer också att rösta.

Kandidaterna var följande:

1. Henric Bornander. Han har under många år arbetat med tonåringar i Skillingaryds Missionsförsamling. Han har även ordnat många skidresor till bra pris på sportlovet för att ge möjlighet till de som själva inte kan ta sig iväg annars. De får även uppleva fin gemenskap under nyktra förhållanden

2. Leo Johansson. Han har svarat för en otrolig utveckling och grym säsong inom skidåkningen 2017, världsmästare för juniorer bland annat. Fortsätter dessutom tävla för Skillingaryds FK och mer ödmjuk kille får man leta efter.

3. Elin Ljungqvist. Hon har varit projektledare för ungdomsprojektet Tidsbron, som går ut på att väcka liv i Skillingaryds lägerområde och stärka samarbetet mellan förskola/skola. Elin har haft lektioner för cirka 3 000 elever i kommunen. Alla elever i åldrarna 6–16 år, ca 300 förskolebarn och lika många gymnasieelever har hon undervisat i kommunens historia. I filminspelningen ”Slaget vid Getaryggen 1567” har 400 personer varit involverade. Denna film kommer att användas som undervisningsfilm i alla Sveriges skolor. Över 10 000 personer har deltagit i aktiviteter som Natt på Miliseum, riddarskola, soldattorpsliv, filminspelningen och föreläsningar.

4. Christer Malmborg. Denne gigantiske mångsysslare som är en drivkraft för såväl Tofterydsrevyn, Julkonserten i Tofteryds kyrka, hans engagemang vid ombyggnaden för Tofteryds Missionshus samt arrangerar och deltar i massor av andra begivenheter och ”hyss” i bygden.

5. Pia Thulin. Även om Pia inte bor i kommunen (utanför Hillerstorp) hon vistas hon mycket här. Pia var i många år ordförande i Skillingaryds IS huvudstyrelse och som ”hockeymamma” har hon varit speaker på matcher och på olika sätt hjälpt till. Numera är Pia ordförande för en annan av ortens stora föreningar, Skillingaryds Motorklubb och hon sköter klubban med bravur.

Taggar

Dela