Nyheter

Välkommen till Friluftsgårdens trollskog

Nyheter Bara några hundra meter från Södra Park-området i Vaggeryd finns ett område med trollskog som få känner till. Bäckstigen visar vägen till denna säregna ravin.

Det är Vaggeryds SOK:s pensionärslag som har märkt ut en stig kallad Bäckstigen, sydväst om det inhägnade Höga Bränna-området, som leder till detta vackra område.

Bäckstigen är en kort stig mellan ridspåret mot Floen och högsta punkten på Friluftsgårdsområdet över nylagd spång över den bäck som några hundra meter längre norr ut rinner ut i Kvarndammens södra del.

Bäckstigen tar inte många minuter att gå, men promenaden kan vara nog så jobbig eftersom nivåskillnaderna är mycket stora, flera tiotals meter. Men belöningen uteblir inte för vandraren. Bäckstigen visar en annan bild av ”platta Vaggeryd” och bjuder inte enbart på trollskog a la John Bauer och utan också höga branter som i en ravin och med flera tvärbranta kliv leder upp till femkilometersspåret på toppen på Friluftsgårdsområdet.

Den nyanlagda stigen visar vägen till ett spännande område med stora möjligheter för friluftsliv av olika slag. Tyvärr begränsas möjligheterna till en än mer givande promenad, och inte fullt så tvärbrant stig, av stängslet runt norra delen av Höga Bränna. Stängslet och fler tiotals nedfallna granar och tallar gör det omöjligt att följa bäckens slingrande färd hela vägen ned till Kvarndammen.

Text: Kåre Boberg
Foto: Ingemar Gustavsson

Taggar

Dela


1 reaktion på Välkommen till Friluftsgårdens trollskog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *