Nyheter

Välkomna på tur i Ekesås

Nyheter Nu i helgen inbjuder jag samtliga boende i Vaggeryds kommun (övriga är också inbjudna) på en rundtur på vår vackra nygrusade väg mellan Ekesås och Jutabygget. Läs Lars Olssons insändare här

I onsdags kom masten på plats

Passa på att se den vackra naturen här och den fina grusvägen som slingrar sig fram i naturen. När ni passerar skolan i byn kan ni heja på mig, dock inget fika idag på grund av omständigheterna.

Ta med fikakorg och plocka lite vitsippor. PASSA PÅ NU MEDANS DETTA VACKRA FINNS KVAR.

Stanna till strax söder om Ekesås by och titta mot skogen på andra sidan gärdena.
Där ser ni en mast som reser sig över skogen. Den är 140 meter hög. Den står där för att mäta vinden!!!!
Där den står skall 3 vindkraftverk byggas. Och väst om byn ett till.

VINDKRAFTVERKEN ÄR 60 METER HÖGRE ÄN MASTEN.

Och mycket grövre och vitmålade med roterande vingar. Då får ni en föreställning om hur gigantiska dessa byggnationer kommer att bli. Då kanske ni får förståelse för varför vi gör allt i vår makt för att stoppa byggnationen.

Ni kan tänka er hur det kommer att se ut i naturen häromkring och hur vår vackra väg kommer att se ut efter att man baxat ut dessa kolosser mitt ut i naturen.

Är det värt detta för att Eolus skall öka sin profit och tyska finanshajar skall kunna investera i profitabla projekt??

Lasse Olsson
Ekesås

I onsdags kom masten på plats

Taggar

Dela


4 reaktioner på Välkomna på tur i Ekesås

Det är som vanligt.. Folk påstår ofta att de är positiva till förbättrande åtgärder. Så länge det inte förändrar något i deras egen vardag. Den här debatten har spelat ut sitt syfte för längesen. Livet går vidare! Och just nu finns det väl ändå annat som är viktigare att lägga energi på??

Alla verkar ju vilja ha förnyelsebar energi men ingen vill ha varken vindkraftverk eller vattenkraftverk i sina bygder. För att inte tala om hur gräsligt det vore att se anläggningar för solenergi. Lite märkligt kan man tycka. Eller är det så att ni hellre ser oss gå tillbaka till kol och olja?

Ja det är en vacker omgivning som ger ett lugn i sjölen när man passerar. Synd att bygga vindkraft i dessa orörda miljöer. Vi har ett beviljat hos grannen där jag bor och hittills är inget påbörjat så jag hoppas det rinner ut i sanden i samband med lågkonjuktur och sista datum för bygglov.

Pengar går före personer i kommunen som alltid. Tror inte att någon i kommunens ledning velat ha detta hos sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *