Nyheter

Valresultat i Vaggeryd överklagades

Nyheter Valprövningsnämnden bifaller överklagandet och ny räkning ska göras

Arkivbild

Det är två personer som röstade i Hoks skola på valdagen som överklagar valresultatet. De hävdar att de skrev till sina namn på varsin valsedel för Sverigedemokraterna. När rösterna redovisades saknades deras namn bland personrösterna som registrerats och det fanns heller inga kasserade valsedlar redovisade.

Länsstyrelsen svarar att Sverigedemokraterna inte anmälde kandidater till kommunfullmäktgevalet i Vaggeryds kommun. Det innebar öppna listor, men för att få en personröst registrerad måste man ha samtyckt till deltagande i val senast den 7 september.

I sitt svar till Valprövningsnämnden har Länsstyrelsen medgett att det finns valsedlar med de bägge namnen tillskrivna och att de har samtyckt till deltagande i val. Av någon anledning har personrösterna inte registrerats. Det påverkar inte valresultatet men om de inte har registrerats kan de inte väljas till ledamot eller ersättare för partiet varför Länsstyrelsen tillstyrker bifall till överklagandet.

Valprövningsnämnden upphäver tidigare beslut om valresultatet för Sverigedemokraterna i Vaggeryds kommun och ger Länsstyrelsen i uppdrag att räkna om personrösterna där de två tillskrivna namnen anses som befintliga kandidatnamn.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Valresultat i Vaggeryd överklagades

De är inte så högljudda var det gäller dubbla löner hos en av deras egna. Några röstsedlar får ju inte försvinna, så är det bara.
Men det är ju inte någon jätte katastrof. Men sen när det trillar ur nån halv million ur kassan till en bedragare. Då är de tysta som möss i bänkarna.
Läste idag om en lokal SD politiker som blev utesluten ur transport ”heder åt dessa som visar civilkurage”. Men då i alla fall skreks det om mänskliga rättigheter?
Förvisso är det inte straffbart att vara varken Sverigedemokrat eller nynazist, även om det är önskvärt.
Men själva slänger de sina bröder ut över kanten när allmänheten råkat få se den bruna skjortan bara för att visa upp sitt välputsade yttre. Men det som stänk upp på stövelskaften får vi inte se, under de så bruna, käckt svajande byxbenen.
Jag har aldrig varit rädd för att idioi skulle vara smittsamt.
Men nu när en så pass stor procent är drabbade så får jag väl börja med gasmask.
Dessutom fyller den ju fler funktioner som kommer väl till pass när det gäller SD.

Bra att du på eget initiativ tänker anmäla dig som rösträknare i nästa val! Det är nog ett ganska hårt arbete de tio dagar räkningen pågår så de tar säkert gärna emot din hjälp.
Så kanske vi slipper höra dessa konspirationsteorier om valfusk efter nästa val också när du själv är med och ser att varken SD eller AFS är så stora som deras sfär verkar tro!
Rekommenderar även att du läser texten innan du konstaterar att den bevisar något valfusk.

Ellia!
OM det förekommer skriver jag.
Men bara att det misstänks är upprörande.
Jag jobbar gärna idielt för samhället. Samt att i nästa val har SD växt ytterligare då sittande regering mest troligt sänkt Sverige in i en modern depression med höjd arbetslöshet,höjd statsskuld,mer kriminalitet i samhället.

Jag är SD/AFS röstare och kommer att göra allt i min makt vid nästa val för att undersöka om det myglas i rösträkningen. Oavsett vad man röstar på så är det sjukt om det myglas med röster som inte faller rösträknaren i tycke.

Det gör det väl inte? Står ju i texten att rösterna finns men att de inte hade anmält samtycke i tid.

Där har du fel. Vår anmälan var inne i rätt och god tid, och var bekräftad av Valnämnden i god tid före valet. Lämpligt att inte uttala sig om man inte vet sanningen. Tack.

Det borde nog räknas om på fler ställen. Luktar mygel lång väg. Nästa val skall jag anmäla mig till att vara rösträknare i lokalen i mitt valdistrikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *