Nyheter

Valstuga på plats i Skillingaryd

Nyheter Idag, exakt med en månad kvar till valet, placerade socialdemokraterna ut sin valstuga på torget i Skillingaryd

Kenth Williamsson med valstuga och finansminister

Det var en väldigt anonym stuga som stod på torget i Skillingaryd, men nyfikenheten hos reportern gjorde att jag kikade in genom fönstret. Då visade det sig att det fanns affischer med mera inne i stugan och från en affisch syntes självaste statsministern och därmed löstes mysteriet. Det är alltså socialdemokraterna som ska försöka nå och övertyga väljare under de veckor som återstår. Jag hämtade Kenth Williamsson för att få en pratstund.

– Vi brukar ha en valstuga på torget i Skillingaryd säger Kenth Williamsson och tillägger att det inte brukar finnas valstugor från samtliga partier på plats.

Han menar att valstugan har sin plats även i det informationsbrus vi lever i idag, kanske till med ännu viktigare för att kunna bemöta olika påståenden i direktkontakt med väljarna. Han visade även upp affischer som ska sättas upp och där har socialdemokraterna satsat på bilder på företrädare med de budskap som de vill få in i folks medvetanden. Förutom Stefan Löfvén finns det också affischer med Magdalena Andersson, Margot Wallström och Peter Hultqvist.

Återstår att se om valstugan ger någon framgång. På väg in i kommunhuset stöter jag på moderaten Gert Jonsson och frågar om de ska sätta upp en valstuga?

– Nej, svarar han och säger att de inte har haft någon valstuga på senare år och det blir ingen nu heller.

Närmaste dagarna kommer att visa vilka partier som kommer att ha valstuga på torget i Skillingaryd eller som socialdemokraterna får utrymmet för sig själva, även om man naturligtvis kan ha aktiviteter utan att ha en stuga att tillgå.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *