Nyheter

Vandalisering av kulturbyggnad

Nyheter Husen vid Skillingaryds Läger är kulturminnesmärkta men det har inte stoppat ett antal personer som vandaliserat vaktlokalen i helgen.

Kjell Persson är bekymrad över vandaliseringen  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

Det gick att torka bort en del av klottret  [9/9]

Närmast mitt på Slätten står den annars så vackra vaktlokalen och den är populär att betrakta och även att kunna sätta sig ned en stund för att koppla av.
I helgen har ett antal personer klottrat, slagit sönder 16 små fönsterrutor och på annat sätt vandaliserat.
– Väldigt tråkigt, säger Kjell Persson som driver en hjälporganisation och som har ett litet laget i vaktlokalen.
Driftteknikern vid Skillingaryds Läger håller med och säger att det kommer att kosta en hel del att reparera skadorna. En del av klottret gick dock att få bort nu på morgonen då man hade använt vattenlöslig färg. Eftersom byggnaden är kulturminnesförklarad är de inte hur enkelt som helst att reparera då det behövs specialfärg med mera.

Polis har varit på plats och upprättat en anmälan. Man tar gärna emot tips om någon sett personer som kan sättas samband med det inträffade. Man har för övrigt fått fotografier på ungdomar på plats i helgen och som kan misstänkas ha varit inblandade. Man har även registreringsnummer till en bil på platsen.

Från lägret kommer man åtminstone ett tag framöver att sätta upp en bom för att stoppa vandalisering vid själva ingången.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Vandalisering av kulturbyggnad

Bara för att vissa ungdomar inte har något att göra så berättigar det väl ändå inte att det är okej att de åstadkommer skadegörelse på byggnader med mera. Blir så arg då man även ser klotter på skyltar, i undergången med flera platser här i Skillingaryd.

Nu tycker jag ni är lite hårda mot ungdomen. Är väl bättre att ge dem alternativ som de accepterar än att racka ner och kalla dem ”slödder”, det löser väl inget. Klottret är väl ett tecken på frustration att det inte finns något att göra. Så ge ungdomarna meningsfull fritidsfördriv så ska ni se att klotterfrågan snart är ur världen.

Tråkigt självklart men sätt upp en vägg nånstans där ungdomarna kan klottra under mer kontrollerade former. Finns i flera städer. Tror det kan dämpa suget.

Lägret kanske menar att de ska hindra allmänheten från att komma in på lägret kanske. Vilket jag tycker är synd, tar min dagliga promenad igenom lägret.

Detta är hemskt att se och jag tror att dessa vandaler borde gå att lokalisera med hjälp av fältare och annan ungdomsnära verksamhet inom kommunen samt lite vanligt polisarbete. Dessutom borde lägret också läggas till listan som vuxenvandringen besöker under sina pass.

Jag åkte längst grusvägen i helgen och kollade efter mina barn, såg några äldre ungdomar med cyklar som satt där och stimmade. Hoppas det inte är min bil dom iakttagit men då hade dom väl hört av sig 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *