Nyheter

Vändplats ska rädda skyltarna

Nyheter Vid Ovdaskogsvägens infart utanför Skillingaryd är skyltarna nedkörda. Nu har det blivit en politisk fundering

Jörgen Johansson (C) lyfte frågan vid tekniska nämndens senaste sammanträde då ortsskylten körs ned och att det saknas vändplats för lastbilar.

– Vi har inte full rådighet riktigt. Ovdaskogsvägen är statlig väg och Terminalvägen är kommunal. Det är Trafikverkets ansvar att sätta upp skylten. Men vi ska se om vi kan göra en bättre vändplats för den tunga trafiken så skyltarna förblir hela och chaufförerna slipper att backa in på Ovdaskogsvägen, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Nedkörd skylt. Foto: Per Bunnstad 21 juli 2021

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vändplats ska rädda skyltarna

Det är ju så lätt för de chaufförer som ska till Power. Du är i ett främmande land, parkeringen på höger sida är full och det är kö in eller du missar infarten till Power när du kommer dit för första gången. Gps:n säger, gör en laglig u-sväng. Dröjer inte så långt efter Power förrän du kör förbi första förbudsskylten lastbilstrafik förbjuden, gäller genomfart. Var är smidigast att vända för dem?
Vändplats vid den gamla gröntippen vore bra.

I söndags den 19 september låg skyltarna på bägge sidor om korsningen nere och det var djupa lastbilsspår på flera sidor ner i dikena…

De få gånger skyltarna står upp hajar man till…

Det är inte körkort som gör att man kan köra, det är bara ett bevis för att du får försöka.
Sedan är ju graden av berusning ju ett tillkommande problem i det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *