Nyheter

Vann Novemberjoggen på rekordtid

Nyheter På torsdagskvällen gjorde Novemberjoggen vid Frilfutsgården i Vaggeryd comeback efter fjolårets corona-stopp. Det blev rekord direkt.

Peter Larsson till vänster gratuleras av Björn Fredriksson

Novemberjoggen arrangerades för första gången 1985 och har med undantag för för fjolåret och ytterligare något år med vidrigt väder arrangerats varje höst fram till 2020.

Frågan var om Vaggerydsborna skulle ge sig ut på elljusbanan i torsdagskvällens sköna höstvärme och duggregn. Svaret blev nej.

Blott sex startande och tre funktionärer fanns på plats när det var dags för start, ett bottenrekord.

Men de sex herrar som startade sparat inte på krutet. Snabbast var Petter Larsson som vann på ny rekordtid för nya elljusbanan, 34,56, en sänkning av Mikael Crafoords tid från 2019 med en minut och 16 sekunder.

Det kunde blivit en än bättre tid om Petter hade sparat aningen på krutet i början. Första varningen på 11,05 var i snabbaste laget, det hade inneburit en sluttid på 33,15.

Kanske var det pressen från Björn Fredriksson som drev upp tempot. Björn, som har siktet inställt på triathlon-VM i S:t George, Utah, USA om elva månader, var bara något tiotal meter efter vid första varvningen.  Men han tvangs sedan sakta men säkert släppa. 

Efter avslutat lopp serverades kaffe med fralla på Friluftsgården där Vaggeryds SOK.s chefshistoriker Bernt Ekfeldt berättade minnen från tidigare upplagor av Novemberjoggen som de första åren genomfördes som VSOK-joggen med över 30 startande.

Resultaten:

Tre varv, 8,250 meter:

1) Petter Larsson, 34,56,

2) Björn Fredriksson, 35,39,

3) Thomas Ljungberg, 40,45,

4) Henrik Ekwurtzel, 45,24.

Två varv, 5 500 meter:

1) Claes Nord, 25,43.

Ett varv, 2 750 meter:

1) Ben Heimdal, 13,46.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *