Nyheter

Vapendramat vid förskolan: ”Personalen har agerat på ett föredömligt sätt”

Nyheter I samband med morgonens dramatik i Bondstorp befann sig mannen med ett luftgevär på förskolans område. Nu har Vaggeryds kommun kommit med ett uttalande. – Alla i vår verksamhet mår efter omständigheterna bra, säger verksamhetschefen Anette Rang.

Genrebild: David Alin

Det var personalen på förskolan som slog larm när en man i 75-årsåldern kom in på området med något som senare visade sig vara ett oladdat luftgevär. Personalen på förskolan satte snabbt barnen i säkerhet och larmade polis.

Anette Rang är verksamhetschef inom förskolan i Vaggeryds kommun:
– Personalen har agerat på ett föredömligt sätt och hanterat en plötslig och obehaglig situation precis enligt de rutiner vi har. Alla i vår verksamhet mår efter omständigheterna bra, säger hon i ett pressutskick från kommunen.

Tidigt i utredningen

Polisen vet i nuläget inte vad syftet med mannens agerande var. Han ska ha befunnit sig på flera platser i samhället under morgonen.
– Jag vet faktiskt inte vilken roll förskolan spelar i detta. Men jag har inte fått några indikationer på att det skulle vara riktat mot förskolan. Men vi får se vad som framkommer, säger polisens presstalesman Dennis Johansson Strömberg.

Vet man något om vad mannen var ute efter?
– Nej, det är lite oklart. Men han kommer förhöras och sedan får man se över också just med beteendet om det kan leda till något som kan förklaras i hans mående eller liknande. Så vi får se vad som framkommer. Det är ganska tidigt in än så länge.

”Från situation till situation”

Mannen, som är i 75-årsåldern stoppades av en bilförare som gjorde ett så kallat envarsingripande.
– I det här läget så var det en person som befann sig på platsen och han bedömde då att han kunde ingripa mot den här mannen. Det tackar vi för, säger Dennis Johansson Strömberg men betonar att man som privatperson måste göra noggranna avvägningar i sådana här situationer.
– Jag vill vara noggrann att poängtera att det är från situation till situation och det beror på yttre omständigheter, fysiska förmågor och liknande.

Dennis Johansson Strömberg fortsätter:
– När det kommer till envarsingripande så är som så att man får bedöma vad man klarar av utifrån situationen. Vi vill inte att man ingriper om det är så att man anser att man själv kan riskera att göra sig illa eller förvärra situationen.

Taggar

Dela


Läs mer

Vapendramat i Bondstorp: Hjälten kan prisas av Efterlyst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *