Nyheter

Vårdcentral och tandläkarmottagning till Vaggeryds centrum

Nyheter En av valfrågorna som KD drev starkt under valrörelsen 2018, var att aktivt verka för att vårdcentralen flyttade till ett centralt läge i Vaggeryd. Denna fråga har sedan varit femklöverns fråga.

Thomas Axelsson (KD)

När samhällets centrum har förtätats, med nya bostäder och utökat trygghetsboende, är det naturligt att vårdcentralen i Vaggeryd får ett mer centralt läge. 

En ny vårdcentral och tandläkaremottagning med kunnig personal är vårdens viktigaste resurs.

Till detta finns det nu ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott, detta för att ett beslut skall kunna tas i regionen för att verkställa detta.

Bakgrunden till detta är att nu finns konkreta förslag att etablera en vårdcentral och tandläkare mottagning i centrala Vaggeryd. Ärende ligger nu i Regionrådet för beslut. 

Under drygt tre år har vi inom KD aktivt bearbetat beslutsfattare i regionen, vårdcentral, men framförallt ledningen för Bra Liv som anammat detta förslag. Ledning respektive personal på vårdcentral har starkt bidraget med förslag på utformning av nya lokaler. Planerad ombyggnad av nuvarande lokaler stoppades därav under förra året. Vad som händer med nuvarande lokaler är en del av lösningen. Förslag finns även för detta. Dock är detta en fråga som måste lösas i det beslutsärende som föreligger.

Vi är glada för det förslag som nu kommit till stånd, även om det slutgiltiga förslaget kanske måste omarbetas något. Placering av ambulans är en öppen fråga, men borde inte vara något större problem att hitta lämplig lokal.

Thomas Axelsson ordförande (KD)

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *