Nyheter

Vargjakt tillfälligt inställd

Nyheter Skyddsjakten på varg i länet är tillfälligt inställd då två organisationer har överklagat jakten till Förvaltningsrätten

Foto; Thimmy Modée

I några dagar har det varit skyddsjakt på varg. Den stoppas nu tillfälligt då två överklagan har inkommit till Förvaltningsrätten. Det var i fredags som länsstyrelsen i länet tog beslut om skyddsjakt i bland annat Gnosjö och Gislaveds kommuner efter ett flertal attacker mot får.

Eftersom beslutet nu överklagats har länsstyrelsen i Jönköping fram till måndag att yttra sig i frågan. I väntan på ett slutligt avgörande ställs skyddsjakten in – åtminstone tillfälligt.

Källa; SVT Jönköping

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vargjakt tillfälligt inställd

Jag reser runt i vildmarken och tältar året runt bland vargfamiljer. De går bara meter utanför mitt tält.
Jag tältar även i Kenya och Botswana, bland lejon och andra djur. De enda som är rädda för varg är de som låtit sig formas av skrönor, föräldrars okunniga påståenden och inte minst av myter och sagor. Det är bara att läsa på om varg och andra rovdjur och sen ge sig ut i naturen utan fruktan. Varg är ingen fara alls för människor, inte ens små barn. Det har hänt angrepp i andra delar av världen men det är under mycket ovanliga omständigheter som aldrig skulle uppstå i Sverige. Alla andra möjliga dödsorsaker som kan inträffa i ens liv är enormt mycket troligare att man dör av. Rädsla är största faran i vildmarken. Svenskar har tappat fotfästet med vild natur och är rädda för alla möjliga djur nu för tiden, riktigt fega och okunniga.

Det var väntat – tyvärr alltid samma cirkus när vargen ska jagas för att rädda bondens djur.

Döda tamdjur betyder inget för dessa djurrättstalibaner.

Nu är det väl dax att göra något radikalt
lt för att värna människors djur och
egendom. om våra tamdjur skulle
fara fram på detta vis är de vi som
är ansvariga.

Tyvärr alltid samma likgiltighet från många jägare och tamboskapsägare gentemot naturen och de djur som har ett extremt tufft liv att kunna överleva där, i deras hem. Dessa människor har ingen empati för djur och natur.
Har man inte intelligens nog att kunna skydda tamboskap utan att döda, då borde man inte ha rätt att hålla tamboskap. Tamboskapen är inte anpassad till svenska vildmarken och bör därför hållas separerad från vildmarken. Det är i princip gratis att sätta upp RAS för att skydda tamboskap, till skillnad mot vanliga stängsel som inte ger något skydd och kostar mycket mer då bidrag inte ges för det. EU garanterar fullt bidrag för RAS, för alla som behöver det. Finns inga ursäkter, det är bara lättja och skrämmande hat mot naturen och vilda djur. Det är vi människor som måste lära oss anpassa oss till naturen, kan inte begära att vargar eller björnar ska lära sig våra regler och förstå våra natur destruktiva levnadssätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *