Nyheter

Varnar för bluffmakare

Varnar för bluffmakare

Nyheter Boende på bland annat Pilgatan i Skillingaryd är oroade över en firma som erbjuder rengöring av fläkt- och imkanaler.

– De säger att de är i Skillingaryd på tisdag den 12 december och vill att man ska boka in besök av dem. Eftersom det inte är krav från räddningstjänsten att man måste göra detta vill vi varna för detta då de anses vara bluffmakare, säger en boende.
– När han ringde mig så frågade jag varifrån de var och var de har sin firma. Då sa han att de var från Mälardalen och jobbar i hela Sverige. Jag kollade det telefonnummer han ringde från så fick jag bara fram följande: ”okänt nummer” i Falun.
– Nog är det fog för att gå ut med en varning, säger den boende,

Normalt sett är det kommunen som ser till att sotning och eventuell tillsyn av imkanaler utförs av godkända sotare.

Taggar

7 reaktioner på Varnar för bluffmakare

Jag ställde även fråga om hur arbetet går till. De skulle jobba inuti huset istället för vid ventilationsfläkten som är normalt. Mycket luddiga svar. Dessutom respekterar de inte NIX registret.

Jag och många andra har o får samtal från samma okända telenummer från Falun.
På min fråga om det finns krav på denna ”tjänst”?
Då blev svaret nej. Och det var ju ärligt.
Sen la jag snabbt på luren.

Åke

Har också fått telefonsamtal om
rengöring av köksfläkten idag. Det
var ett nummer från Jönköping som
ringde. Vi hade Gösab här för en månad
sedan.

Jag har också fått påringning från Ventilationstjänst. Jag fattade snabbt att de var något skumt. Hos mig kom samtalet från tel nr 023-66 77 225. Jag ringde Polisen 11414 och så snart jag nämnde tel nr som man ringt från till mig fick jag besked att flera andra ringt och företag med det nr är falskt och enligt Polisen är mönstret att de tar betalt men utför inget faktiskt arbete. De tar dessutom bra betalt. De finns flera anmälningar från de som där brottet lyckades.

Har också blivit uppringd från telefon nr 0236677225 så var uppmärksamma på detta nr som är rena bluffen,som lägger på när man ställer frågor .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *