Nyheter

Varning efter åldringsbrott

Nyheter Polisen vbarnar nu efter två brott mot 95-åringar i länet i går kväll.

Under gårdagskvällen inkom två anmälningar om åldringsbrott i Nässjö och i Jönköping.
Händelsen i Jönköping ska ha inträffat vid 19-tiden. Kvinnan som är i 95-årsåldern hade fått ett samtal från någon som påstod sig jobba på bank och som ville meddela att någon försökt använda kvinnans bankkort och att det därför måste spärras. Under samtalet knackade en för kvinnan okänd man på dörren och kvinnan övertalades att lämna ifrån sig sitt bankkort. Ett större uttag hade senare gjorts från kontot.

Polisen vill nu uppmärksamma äldre personer och deras anhöriga på att den här typen av brott förekommer i området just nu för att undvika att fler drabbas av detta.

I flera av de anmälda fallen beskrivs personen som knackat på hos de äldre som en man mellan 20 och 40 år med smal kroppsbyggnad. Mannen ska ha varit klädd i kostym och haft ojämna tänder med mörk fyllning. Mannen ska också ha pratat svenska utan brytning.

Polisen uppmanar alla som drabbats av denna typ av stölder, bedrägerier eller bedrägeriförsök att anmäla detta så snart det upptäckts.

Polisen vill ha allmänhetens hjälp att stoppa dessa brott.

Den som har upplysningar, eller har utsatts för brott, uppmanas att ringa 114 14. Vi pågående brott – ring 112.

I Nässjö försökte någon på samma sätt lura en kvinna i 95-årsåldern. När kvinnan hotade med att ringa polis försvann mannen från platsen.

Polisen uppmanar äldre och närstående att vara extra observanta för denna risk med åldringsbrott.

Uppdaterad kl. 12.45

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *