Nyheter

Vasaloppet lockade till Skivaryd

Nyheter Nu börjar folk komma till Skivaryds nya lokal och den andra offentliga samlingen lockade ett 40-tal personer till temat Vasaloppet 100 år.

Panelen  [1/8]

I gamla boulelokalen  [2/8]

Samvaro  [3/8]

Lyssnade  [4/8]

Diskussion och nog om Vasaloppet med Tomas Johansson, Bo Josefsson, Monica Johansson och Eva Eliasson  [5/8]

En liten del av utställningen  [6/8]

Samling hos Skivaryd  [7/8]

Diskussion även kring fikaborden  [8/8]

Skivaryd har så smått börjat inreda sin lokal om 550 kvadratmeter i källaren hos Skillingaryds Mekaniska, alltså gamla Granstrands. Här finns man i den tidigare boulehallen.

Första aktiviteten var när det var en kort paus från covid 19 i höstas. Den gången berättade Carl-Johan Svensson om Andrées landning på 1890-talet.

Den här gången var det en panel med Kåre Boberg, Ingemar Gustavsson, Berit Ryman, Inger Gustavsson och Sture Filipsson som kom med minnen från sina Vasalopp. Dessutom var det flera ur publiken som kom med viktiga inlägg, exempelvis Lars Erik Joakimson, Olle Eriksson och Eva Eliasson. Det var även utställning av mängder med vykort, brev, böcker, nålar, diplom med mera med anknytning till Vasaloppet. 

Från arrangerande Skivaryds Samlarklubb var man nöjd med det stora intresset och man fick för övrigt 6–7 nya medlemmar.

Nästa aktivitet är på marknadsdagen i Skillingaryd, den 7 maj. Tema då är ishockeys guldår med Skillingaryds IS från tidigt 1960-tal en bit in på 1970-talet. 

I höst blir det fler offentliga möten plus att man även satsar stort på nya möbler, inredning av toalett, minikök med mera.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vasaloppet lockade till Skivaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *