Nyheter

Vasaloppsåkare hyllades vid VSOK-årsmöte

Nyheter 2022 fyllde Vaggeryds SOK 80 år. Vid onsdagens årsmöte kunde medlemmarna i VSOK summera ett ganska bra jubileumsår, med några riktigt starka insatser på tävlingsbanorna.

De här tre herrarna har tillsammans avverkat Vasaloppet över 70 gånger; Ingemar Gustavsson (31 starter), Jakob Mörhed (tio) och Per Landin (34). I vandringspriset har Jakob fem inteckningar och Per tio.

I Vasaloppet 2022 krossade Jakob Mörhed det gamla klubbrekordet. När han gick i mål i Mora stannade klockan på 4,09, en sänkning av Dick Magnusson klubbästa tid med 25 minuter. 

I årets Vasalopp visade han att den tiden inte var någon tillfällighet genom genom att åka på 4,19. Jacob har nu fem raka inteckningar i vandringspriset för bästa VSOK-tid i Vasaloppet och tillhör den växande skara som stakar från start till mål. Men så har Jakob också styrkan i kroppen som elitåkare i motocross och enduro.

På tal om Vasaloppet; för 2022 valdes också en cykelsektion i föreningen. De två före detta bandyspelarna i WIK, Thomas Jacobsson och Johan Sandahl representerade VSOK i tävlingsklassen och avverkade Cykelvasans 94 kilometer på 3,00 respektive 3,11. Placeringarna blev 83 respektive 232.

När cykelsektionen arrangerade sina första klubbmästerskap vid Friluftsgården startade hela 50 medlemmar i de olika klasserna varav 30 ungdomar.

Jubileumsåret 2022 innebar också att orienteringssektionen arrangerade Hokaträffen med 330 startade. I år blir det ingen orienteringstävling i VSOK-regi. Men om två år, 2025 startar nästa storsatsning för VSOK-orienterarna. Då är det åter dags för O-Ringen med centralort på Elmia vid Rosenlund och med VSOK som medarrangör. Tävlingarna avgörs söder och sydost om Jönköping.

En annan positiv händelse under 2022 var att stängslet runt Höga bränna äntligen togs bort av kommunen efter 14 år vilket förbättrar träningsmöjligheterna för VSOK – och Vaggerydsborna i gemen. 

Däremot har VSOK fortfarande inte någon ordförande. I styrelsen nyvaldes på ett år Andreas Emilsson och omvaldes på två år Per Andersson, Peter Frisk, Ingemar Emilsson och Stefan Stork. Kvarstående är Ingemar Johannesson och Per Landin.

I  cykelsektionen invaldes Axel Willman. Där ingår Thomas Jacobsson, Patrik Josephsson, Fredrik Stålknapp, Johan Sandahl, Andreas Emilsson och Andreas Philipsson.

Näst på programmet står för VSOK valborgsmässofirandet som fyller 60 år vid Friluftsgården. Vårtalare i år blir Pär Persson och  Skillingaryds manskör sjunger, precis som vid premiären 1963.

Text och bild: VSOK

Fotnot: Har din förening haft årsmöte? Skicka in text och bild till redaktionen@skillingaryd.nu

Tomas Stark, sammankallande i skidsektionen lämnade över vandringspriset för bästa VSOK-tid i Vasaloppet till Jakob Mörhed.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *