Nyheter

I veckan hade Liberalerna sitt årsmöte.

Nyheter Utöver sedvanliga årsmötesförhandlingar så var Liberalernas regionråd Jimmy Ekström inbjuden till Liberalernas årsmöte

Jimmie Ekström

Han tog tillfället att visa på Region Jönköpings läns fina resultat och starka position i en nationell jämförelse. Även om det finns områden där tillgängligheten till vård ser sämre ut eller där det är svårt att bemanna fullt ut är Jönköpings region i ett gynnsamt utgångsläge där inte minst ekonomin går ihop sig.

Jimmy gav sin bild av hur det är att arbeta i den nya politiska ledningen med en 6-partikoalition. Det innebär alltid utmaningar i att kompromissa och att låta alla få utrymme i debatten. Huvudsyftet med Koalition för Region Jönköpings län, att få till ett nytt handlingskraftigt ledarskap, får ändå sägas vara uppfyllt. Med den nya stabila majoriteten finns förutsättningar att ta viktiga beslut för länets utveckling.

I ett läge där regionen gör ett stort ekonomiskt resultat för 2019 påpekar Jimmy att detta resultat till största del är intecknat för investeringar. Med tre akutsjukhus som ska förbli moderna och livskraftiga och med en länstrafik som behöver rustas innebär det att regionen behöver sitt överskott som finansiering. Jimmy Ekström förde däremot ett samtal med medlemmarna om behovet av en samlad bild där kommuner och region tillsammans väger av hur den offentliga sektorn ska växa och finansieras framöver?

Under kvällen nämndes även flera områden där Liberalerna finns med i arbetet såsom förverkligandet av nya moderna och sammanhållna stambanor, en stärkt medarbetarpolitik, förstärkt primärvård och ökad tillgänglighet inom ex barn- och ungdomspsykiatrin. Med flera omfattande program för ökad hållbarhet, framtida kollektivtrafik och ny kulturplan så konstaterade mötet att det finns stor anledning till fler kommande samtalskvällar och dialog med såväl partimedlemmar som övriga invånare.

I Liberalernas styrelse gjordes en förändring, Robert Gurbin som lämnar kommunen lämnar också sin ersättarplats i styrelsen, Ted Engdal ersätter honom där.

Roberts ersättarplats i Vaggeryds Energi tas över av Jonathan Freyschuss.

Styrelsen för 2020 ser nu ut så här, Ordförande Magnus Thelin, Sekreterare Ann Christin Holmgren, Kassör Ulf Storck, Ledamöter Ewa Magnusson, Thore Ohlson, Atcha ” Salle ” Adinda, Ken Frick, ersättare, Malin Gustavsson, Ted Engdal.

Under punkten övrigt togs frågan om partiets namn upp, för ända sedan kommunsammanslagningen heter föreningen fortfarande ” Liberalerna Skillingaryd – Vaggeryd ”.  Av hänsyn till att vi nu lever i 2020 och till alla övriga orter i kommunen lyftes frågan om att det kanske var dags att byta till ” Liberalerna Vaggeryds kommun ”.                                         Eftersom detta är en stadgefråga måste man vänta med beslut och eventuellt verkställande till nästa årsmöte.

Text och bilder: Liberalerna

Årsmötesdeltagare

Taggar

Dela


2 reaktioner på I veckan hade Liberalerna sitt årsmöte.

Det är ju inte precis roligt att ligga vare sig under, på eller strax över 4% spärren.
Men partiledarbytet och den splittring som uppstod under valet av ny ledare har tagit lång tid att läka.
Men nu med 2,5 år kvar till 2022 känns det som att ledningen steppat upp arbetet och med hjälp av tydligare och mer fokuserat arbete hoppas vi bli mångt fler Liberaler än vad vi är idag.
Detta gäller ju även lokalt i vår kommun, vi behöver också bli fler, så alla ni som är nyfikna på det Liberala kommunala arbetet,
Varmt Välkomna till oss, om inte annars bara för att lyssna av, så ni vet 😊

Liberalerna Skillingaryd-Vaggeryd
Ken Frick

Döende dandyn är nog nära till hands när man ser novus senaste undersökning, synd för det är bra människor i kommunen som jobbar i motvind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *