Nyheter

Vem vill ta över campingen?

Nyheter Framtiden för Hjortsjöns camping är just nu oviss. Arbetsmarknadsenheten är inte längre beredda att ansvara för driften samtidigt som kommunen miljoninvesterar i ny servicebyggnad på området.

Hjortsjöns camping. Hur ska driften ser ut nästa år? Vem ska ta över? Kultur- och fritidsnämnden vill att den välskötta verksamheten ska fortsätta. Men hur är den stora frågan och den diskuterades på senaste mötet.

Nämnden har i sitt underlag till budgetberedningen gjort en begäran på 2 miljoner kronor för att investera i en ny serviceanläggning på campingen under nästkommande år. I några år har Arbetsmarknadsenheten skött driften på campingen men har nu avsagt sig uppdraget då huvudorsaken är att det stämmer inte med enhetens uppdrag samt att campingen går med underskott.

Alternativa driftmöjligheter har diskuteras under nämndmötet både utifrån ett kort- och ett långt perspektiv och hoppet finns kvar att campingen består.

– Vi jobbar hårt med att hitta möjligheter till vem som vill och kan driva campingen. I och med att vi rustar upp serviceanläggningen och att det är en mycket välskött camping hoppas vi hitta ett privat-, företag- eller föreningsalternativ som är intresserade över att ta över driften, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

Kortsiktiga planen för campingen är ny serviceutbyggnad. Investeringen är 2 miljoner kronor och kommer att genomföras under nästkommande år. Den långsiktiga planen som ligger i förslaget är att utveckla campingen och då med bland annat ställplatser för husbilar.

Arkivfoto; Incheckningen vid Hjortsjöns camping i Vaggeryd. Vem kommer öppna dörren här till våren?

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *