Nyheter

Vem vinner slaget om kommunalskatten?

Vem vinner slaget om kommunalskatten?

Nyheter Oförändrad skatt, höjning med 29 öre eller höjning med 50 öre? Svar: Stalltipset är att Femklöverns budgetförslag för 2017 byggd på oförändrad skatt faller i morgon kväll vid kommunfullmäktiges junisammanaträde.

Dan före dan pekar allt mot att Femklövern tvingas bita i det sura äpplet.

Det beror på att partierna i Femklövern inte har någon majoritet i kommunfullmäktige. Det har de fem samregerande partierna i nämnderna genom så kallad valteknisk samverkan men inte i kommunfullmäktige med 20 röster mot övriga tre partier som har 21 tillsammans;  (S) 14, (SD) fyra och (V) tre, summa 21.
Nu ser det ut som behoven av ökade resurser för de äldre fäller regeringen Ragnarssons förslag.
Därmed är det bäddat för en skattehöjning, även om det inte innebär att skattehöjningsmotståndaren Allan Ragnarsson tvingas lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Frågan är bara hur stor den blir, 50 öre som (S) vill eller 29 öre som (SD) vill? Ska Ragnarsson regera med Williamssons budget…?
Eller sitter någon i kulisserna och lurar på en JÖ, Juniöverenskommelse…?
En annan intressant fråga i morgon kväll är frågestunden för allmänheten. Det har hänt att det har bränt till när allmänheten begärt ordet. Lägg därtill borgensåtagandet på 22 miljoner för utbyggnaden av fibernät på landsbygden (några dagar efter att länsstyrelsen gjort tummen ned om fiberstöd) samt delårsbokslutet för årets fyra första månader.
En välmatad helkväll väntar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *