Nyheter

Verksamheten flyttas i januari

Nyheter Det har varit en lång process men nu finns det en tidsplan för flytt av vårdcentralens verksamhet från nuvarande byggnad till moduler på Slätten i Skillingaryd.

Arkivbild Vårdcentralen i Skillingaryd

Annika Hedvall, kommundirektör i Vaggeryds kommun, berättar mer: 

– Det var i januari som kommunstyrelsen beslutade att evakuera personalen från vårdcentralen. Det har dock varit en lång process kring underlag och det är en komplex verksamhet att göra en modullösning för. Nu har vi landat i en tidsplan tillsammans med regionen. Ansvarsfördelningen är att regionen står för upphandlingen som ska gå ut nu i dagarna och Vaggeryds kommun står för markberedning, ledningsdragning och parkeringsytor samt övrig infrastruktur. I början av oktober planeras modulerna vara på plats och under vecka 3 eller 4 i januari nästa år kommer det bli inflyttning i ersättningslokalerna. 

– Vi har ett bra samarbete med regionen och personalen vid vårdcentralen fick information om tidsplanen förra veckan. Fram till flytt så kommer vi att installera några fler luftrenare i den befintliga byggnaden, avrundar Annika Hedvall, kommundirektör.

Taggar

Dela


Läs mer

Vårdcentralen flyttas nu till Slätten

3 reaktioner på Verksamheten flyttas i januari

Fastighetsägaren Vaggeryds kommun agerar fruktansvärt dåligt vad gäller vårdcentralen lokaler i Skillingaryd där Landstinget är hyresgäst.
Efter mer än 20 års begäran om åtgärd för att få bort fukt i vägar och därmed bättre arbetsmiljö så beslutar kommunledningen i januari 2022 att lokalerna omedelbart skall evakueras. Men inget händer i praktiken.

6 månader senare meddelar kommunledningen att man kommit överens med hyresgästen landstinget att de skall upphandla modulbaracker som skall placeras på av kommunen förberedd markpelare på Slätten i Skillingaryd.

Efter ytterligare 6 månader så skall därmed tillfällig lokal för vårdcentralen stå klar för användning från januari 2023.
Först härefter under år 2023 påbörjar kommunen renovering av nuvarande ordinarie lokaler för vårdcentralen.

Inget besked ges idag utav kommundirektören om hur lång tid som renoveringen kan ta. Är det ett, två eller tre år som vårdcentralen kommer att kunna flytta tillbaka till ordinarie lokaler.
Det är uppenbart att privatiseringen utav fastighetsunderhållet i Vaggeryds kommun har dränerat all kunskap inom såväl anställda chefer som politiker inom femklövern.

Så sent som för ett par månader röstade politiska majoriteten femklövern emot socialdemokraternas krav om att avsluta med all privat fastighetsunderhåll inom kommunen.
Med andra ord skandalerna omkring underhåll av kommunala fastigheter kommer att fortsätta om inte en ny politisk majoritet kan uppstå efter valet till kommunfullmäktige den 11 september 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *