Nyheter

Vi andas in ren luft

Nyheter Mätningar har nu gjorts i vår kommun och vi kan andas ut, säger miljöchefen Jönsson

Arkivfoto.

– Luftkvalitén visar inga förhöjda halter i vår utemiljö. Mätningar har gjorts i länet och beräkningar har gjorts hos oss här i vår kommun på vissa punkter. Vi kan andas ut (och in) lugnt, säger Anna Jönsson, förvaltningschef på miljö- och bygg.

Det är naturvårdsverket som har upprättar föreskrifter om kontroll av luftkvalité utomhus. I föreskrifterna finns krav och normer för kontrollen hos landets kommuner. Enligt beräkningar var halterna långt under utvärderingströskeln i centrala delarna av Vaggeryd och Skillingaryd, kvävedioxid och bensen likaså där resultatet visar att värdena som är en halt långt under utvärderingströsklen vilket betyder god luftkvalité avseende ämne och haltmått.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vi andas in ren luft

Har mätningar gjorts vid den nya förskolan Åviken?
Gatan utanför är förmodligen den mest trafikerade i hela kommunen med en otrolig trafikmängd eftersom alla som bor på Södra Park skall passera förbi. De flesta av alla dessa har uppenbarligen aldrig suttit på en cykel. Stackars barn som skall andas in denna dåliga luft varje dag. Förskolan var helt felplacerad från början men det är så dags nu.
Gör en mätning och redovisa resultatet i media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *