Nyheter

”Vi är glada att vi lever”

Nyheter Olssons från Ekesås, Vaggeryd, krockade med en grovt påverkad 16-åring på Svenarumsvägen i måndags kväll

Lasse Ohlsson från Ekesås hade varit och hämtat dottern och hennes två kompisar i måndags kväll. När de kom körandes på Svenarumsvägen, strax innan avfarten till Taglarp, saktade de ner för att titta på älgar.

– Vi kanske körde i 60 km i timmen. Vi möter en liten lätt lastbil som vi såg kom körande på fel sida. Allt sker under några få sekunder och jag hinner bara tänka om jag kör ner i diket, så krockar vi inte. Och att mötande bilisten hinner vakna till för vi trodde att han hade somnat men han fortsatte bara mot oss, börjar Lasse berätta.

– Diket intill vägen var två till tre meter djupt och träden var nära så jag vågade inte styra ut mer än vad jag gjorde i vägkanten, fortsätter Lasse.

– Sen small det utav bara den. Alla krockkuddar löstes ut, vi for i diket och voltade med bilen. Jag var säker på att min sista stund var kommen. När vi rullat färdigt hängde vi upp och ner. Och vi levde. Allt var kaos, vi fick inte av oss bältena. Men i denna händelse stänger jag lugnt av bilen och även radion som var på. Och min tanke var att vi skulle fortsätta hemåt mot Ekesås. Fönstret fick vi upp, hur vet jag inte. Min dotter Emma ringde ambulans medan hon kröp ur bilen via ena fönstret, berättar Lasse.

– Alla i vår bil kom ut oskadda. På vägen låg bildelar överallt. Pojken i den mötande bilen var fastklämd så vi fick lugna ner honom tills räddningstjänstens kom. Två av tjejerna vinkade och varnade fler bilister som nu hade kommit till olycksplatsen. Det kom fyra ambulanser och två polisbilar samt räddningstjänsten, säger Lasse.

– Tur att vi lever. Bilen blev vår livförsäkring. Jag har ringt och beställt en lika stor bil igen. Jag kommer aldrig mer att åka i en liten bil. Tack vare bilen lever vi. Vi var från tre familjer, så det kunde blivit en riktig hemsk tragedi. Jag tackar andra krafter för att vi lever och att vi körde en stor bil, säger Lasse.

– Det som vi tänker mest på nu efter olyckan är hur det gick för pojken. Han var fastklämd blev allvarligt skadad, rattfull och körde rakt fram när vägen svängde. Nu klarade vi oss, men hoppas att han begriper att han ska ta tag i sitt liv, säger Lasse.

Pojken, som Lasse krockade med, är 16 år gammal. Han är misstänkt för grovt rattfylleri genom att intagit alkohol och/eller narkotika. Pojken är även misstänkt för olovlig körning då han inte har körkort samt grov vårdslöshet genom att han har orsakat trafikolyckan.

– Vi är innerligt tacksamma för samhället. Fantastisk hjälp och uppställning med folk som tog hand om oss alla. Dagen efter var allt undanstädat och asfaltskanten lagad. Och vi lever, avslutar Lasse.

Vi är glada att vi lever, säger Lasse från Ekesås

Arkivbild. Lasse undrar hur det gick för den mötande pojken de krockade med. Pojken är 16 år och livet framför sig.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *