Nyheter

Vi behöver ett levande bibliotek

Nyheter Under senaste kommunfullmäktige var det upprörda känslor från start. Några damer fick inte lämna sitt medborgarförslag på plats och inte heller lämna några ord i politikernas talarstol. Det får man inte heller, men här kommer förslaget som damerna nu lämnat till kommunen.

Arkivfoto.

Medborgarförslaget i sin helhet;

”Herr ordförande och ledamöter. Det är bara jag och tre kvinnor till, strax över 70 år, som är gruppen Rädda vårt bibliotek. Vi har aldrig vare sig trott, sagt eller skrivit att biblioteket i Skillingaryd ska läggas ner. Däremot förstår vi att det får konsekvenser för biblioteken i kommunen om nämnden drar in heltidstjänsten i Skillingaryd.

Den betydelse ett levande bibliotek har för en kommun behöver det inte ordas om. Vi behöver en mötesplats där alla är välkomna och att där det finns kunnig personal som kan utveckla verksamheten.

Biblioteket har gjort en analys. Hon föreslår nämnden, att öppettiderna i Skillingaryd halveras.

När regeringen i sin budget avsätter pengar till en rejäl satsning på biblioteken ute i landet gör alltså nämnden i vår kommun tvärtom och diskuterar inte ens ärendet på ett protokollfört nämndsammanträde.

Med detta sagt vill jag uppmana fullmäktige att bifalla lagda medborgarförslag”

Taggar

Dela


1 reaktion på Vi behöver ett levande bibliotek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *