Nyheter

Vi behöver sammanhållning – inte ökade klyftor

Nyheter Vi behöver fortsätta investera i samhällsbygget och varandra, läs Tommy Ottosson, svetsare och (S) kommunfullmäktigeledamots insändare här.

Sverige är ett rikt land och vår gemensamma välfärd är kittet som håller samhället samman. Med hjälp av skatter fördelar vi tillgångarna så att vi alla ska få bra möjligheter i livet, oavsett bakgrund.

Denna socialdemokratiska strävan efter jämlikhet har gjort Sverige tryggare. Sverigedemokraterna vill göra tvärtom. För en som tjänar 100 000 kronor per månad vill de sänka skatten med 46 000 kronor om året.

Vi behöver fortsätta investera i samhällsbygget och varandra, inte sänka skatter för de som redan har mycket. Rätten till ett eget boende är en självklarhet i ett välfärdssamhälle. Vi måste kunna bo till en rimlig kostnad där industrierna och jobben finns, i hela landet. Därför vill vi se fortsatta satsningar på billiga hyresrätter.

I dag förhandlas det om hyrorna, så att fastighetsägarna inte kan sätta hur höga hyror som helst. Så fungerar den svenska modellen. Denna modell vill Moderaterna överge genom avreglering av hyressättningen. Även Sverigedemokraterna säger sig vilja diskutera marknadshyror.

Skattesänkningar för rika och högre hyror är inte vad industriarbetarna behöver. Rösta på socialdemokratiska politiker som vill skapa sammanhållning i samhället – inte på högerpolitiker som vill dra isär det med ökade klyftor.

Tommy Ottosson
Svetsare Skillingaryd

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vi behöver sammanhållning – inte ökade klyftor

Ja sänk skatterna mer ,,. Ska Sverige bli ett u-land? Vi behöver något högre skatter o pengarna ska gå till polis sjukvård pensionärer. Folket byggde landet. Senaste 20 åren har väl skatten sänkts med 5 procent för en normal skattebetalare.

Det var Alliansregeringen som tog beslut om att det skulle införas en pensionärsskatt som innebar att pensionärena fick betala mer i skatt en löntagare vilket är unikt såväl i Europa som i världen. Denna politik stöds även av SD. Den Socialdemokratiska regeringen har genomfört rekordstora budgetsatsningar på pensionärerna inte mins i form av skattesänkningar och höjningar av bostadstillägget vilket pensionärsorganisationerna kan intyga. Vi Socialdemokrater kommer att ta bort skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare om vi får fortsätta regera i stället för att straffbeskatta de gamla, som byggt det här landet. För de förtjänar verkligen detta.

Undrar vilka som drar isär samhället när flera tusen pensionärer inte får en anständig pension eller ännu värre dom som lever på gatan( SVT programmet ) för några dagar sedan, så kom inte och på stå att sossarna är medicinen mot denna misär

För att få en anständig pension så har alla partier utom SD och Vänsterpartiet varit med och gjort en överenskommelse om ett nytt pensionssystem.
Det är så att nu så börjar man att arbeta senare i livet och sedan lever än längre upp i åldern, medellivslängden ökar. 1956 var det 14 personer som betalade för en pensionär men idag sä är det 2 personer som betalar för en pensionär, då räcker inte pengarna till. Kunde man sedan få företagen som inte betalar in sina skatter som dom skulle göra utan trixar undan ca: 300 miljarder varje år, så kanske vi kunde få till det hela. Dom som lever på gatan ja det är tragiskt men det finns olika anledningar till det. Det kan vara så att man har en lägenhet men man kan vara i drogrelaterade problem och inte sköter hyran eller annat, så att man blir av med boendet.
Det finns en uppsjö av olika orsaker, men man ska alltid ha tak över huvudet. Synd att du inte törs skriva ditt namn för då skulle du fått en lektion i skillnader på höger och vänsterpolitik. Tommy Ottosson IF Metallare och stolt Svetsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *